Üdv az Azori-szigeteknek!

Az Atlanti-óceán közepén találhatók, mindössze néhány órás repülőútra Azori-szigetek. A szigetcsoport összesen kilenc szigetből áll: São Miguel, Santa Maria, Faial, São Jorge, Graciosa, Pico, Flores, Terceira és Corvo.

Minden egyes sziget rendkívül lenyűgöző a tájat tekintve, és igazi paradicsomot kínál a természet szerelmeseinek, a zöld mezőktől a mélykék krátertavakon át a lélegzetelállító partvonalakig és vízesésekig! Szent Mihály az Azori-szigetek legnagyobb szigete, és sokak szerint a lenyűgöző szigetvilág kapuja. Ott voltunk, és egy dolgot el kell mondani: a sziget valóban vetekszik Maui-val (Hawaii). 😉

Ebben a cikkben azonnal megadjuk 10 (!) ok egy São Miguel-i látogatásra.
Nem véletlenül hívják az Azori-szigeteket „európai Hawaiinak” is.

10 okot adunk, amiért érdemes az Azori-szigetekre, a földi paradicsomra terveznie következő utazását:

1. Európa egyetlen teaültetvénye

A Sao Miguel a Azori-szigetek van az utolsó két teaültetvény Európában. Európa legrégebbi ültetvénye, a Chá Gorreana mindenképpen megér egy kitérőt. A teagyár bejárása nagyon szórakoztató és nagyon érdekes.

Utána megtöltheti a gyomrát finom fekete-zöld teával, és természetesen felhalmozott élelmiszert otthonra. A Yasmin zöld tea kiváló, a bergamott fekete tea pedig szintén álom.

Van néhány nagyon a teaültetvény környékén szép túrákhogy nem szabad kihagynod.

2. Meleg források a dzsungel közepén

A szigeten több forró forrás található, amelyek ideálisak a pihenésre és a fürdőzésre. Az egyik legszebb tavasz Régi kazán, a dzsungel közepén van, ősi fákkal és bokrokkal körülvéve. A helyszínen zuhanyozás, öltöző és WC áll rendelkezésre, valamint két különböző vízhőmérsékletű medence található.

Meghal mesterségesen létrehozott vízmedencék a Poça da Dona Beija-ban Furnasban is gyönyörűek – különösen este, nem csak a forró fürdőt élvezheti, hanem a sziget hangulatát is.

De lehet még szebb és menőbb. A „Termas da Ferraria” Ginetesben és a csodálatos medence az Atlanti-óceán közepén teljesen elbűvölőek. Körülötted a tenger lengeti a fekete sziklákat, miközben úszik a langyos sós vizű medencében, és bámulja a nyílt tengert.

Veszély: A termálfürdőhöz vezető út nagyon meredek és keskeny, de ha leérünk, van elég parkolóhely.

3. Kihalt fekete strandok

Sao Miguel strandjainak többsége fekete. Délen és északon is bőven van fürdési lehetőség – amennyiben az időjárás is hozzájárul. A strand például erősen ajánlott „Santa Barbara Beach” Ribeira Grande-ban (életmentők a helyszínen). Egyébként a szörfösök is otthon érzik magukat itt, és a gyönyörű terület a meredek fal fölött található Santa Barbara öko-tengerparti üdülőhely!

4. A zord tenger és világítótornyai

A Arnel világítótorony a sziget keleti részén fantasztikusan szép, és közvetlenül a tenger fenekén fekszik, miközben lenézünk egy meredek lejtőről. Azori-szigeteki tartózkodása során ne hagyja ki ezt a lélegzetelállító kilátást.

De légy óvatos: Kérjük, feltétlenül hagyja az autót a tetején, és sétáljon el a világítótoronyhoz. Az út rendkívül kanyargós és különösen meredek. Nagyon nagy a kockázata annak, hogy elakad, vagy nem tud felkelni.

5. Városok és kultúrák a szigeten

Legyen szó virágtengerről egy nyaraláson vagy művészi graffiti a ház falain. A sziget minden városa, bármilyen kicsi is Azori-szigetek-A sziget saját varázsával nyűgöz le. Az azori-szigetekiek vendégszeretete felülmúlhatatlan. Mivel az Azori-szigetek még nem annyira turisták, mint Európa más szigetei, olyan pillanatokat és helyeket is átélhet, ahol teljesen egyedül vagy csak a helyiek között.

6. Hortenzia bőven

Az egyik az ország jellegzetes növényei Sao Miguelből az hortenzia. Az év különböző időszakaiban sokféle élénk színt visel. A hortenzia nem őshonos növényfaj az Azori-szigeteken, de valamikor tengerészek honosították meg. Azóta az éghajlatnak köszönhetően a portugál szigeteken virágzik, és az Azori-szigetek szimbólumává vált.

7. Kirándulások völgyek és hegyek között

Számos kirándulási lehetőséget találhatunk a szárazföldön és a part szélén egyaránt. A könnyűtől a közepesen át a nehézig tényleg mindenki talál valamit. A speciális tipp vannak a Kirándulások a Furnas-tó körül és zu den Seen bei Sete Cidades (vulkán kráter). Furnas különösen gyógyhelyként ismert. Az édesvizű tavat körbe lehet sétálni, de vigyázz: a tó a túltrágyázás miatt nem alkalmas úszásra.

Tavak a kráterben von Sete Cidades sind a kiemelés Sao Miguelen. A túra nagyon meredeken indul, majd a két tó (kék és zöld tó) körül vezet le a kráterbe, ahol egy szép kis város vár.

8. Kísértetjárta szálloda kilátással

A Sete Cidades krátere fölött fekszik az elhagyatott és egykori 5*-os Hotel Monte Palace. Kérjük, feltétlenül tervezzen egy kitérőt oda. Anélkül, hogy túl sokat akarnék adni, de a kilátás a tetőteraszról teljesen elképesztő!!!

9. Tavak tavakra

Ott a sziget vulkáni eredetű számos tó található a szigeten. Valójában minden tótúra ajánlott Barangolás Lagoa do Fogóba (Feuersee) előtte mindenképpen nézd meg az időjárást, különben a köd miatt nem látsz semmit. Egyébként tényleg nagyon szép a túra a Levada mentén (mesterséges vízfolyás a tótól a partig).

Tipp: Az Azori-szigeteken az időjárás általában nagyon változékony, és pár percen belül rekkenő melegből szelessé és frissé változhat. Ezért elengedhetetlen, hogy jól felszerelkezve induljon el túrájára (elégséges felszereléssel, pulóverrel, szél- és időjáráskabáttal, naptejjel és sapkával).

10. Portugál finomságok

Az Azori-szigeteken mindent megehet, amit a sziget kínál – és ez sok!
hal és tenger gyümölcsei alapvető élelmiszerek az Azori-szigeteken. A szigeten szinte mindenhol megtalálható a frissen fogott hal.

De Portugáliát a változatos húsok (hamburgerek és steakek minden változatban) és édes ételek is igazivá teszik Élelmiszer kultúra.

A vegetáriánusok a lédús gyümölcsök gazdag választékát élvezhetik. Az Azori-szigeteken a desszert szinte mindig tartalmaz ananászt.

És… több indokra van szüksége? 😉