Fokváros, Dél-Afrika második legnagyobb városa, mindig megér egy látogatást. Világhírű látnivalók, izgalmas élővilág, fantasztikus strandok, kiváló bor és dizájn várja az utazókat. A felfedezők igazán élvezni fogják ezt a várost, ahol az élet a kultúrák színes keverékétől lüktet. Hogy az utazás felejthetetlen és izgalmas legyen, összegyűjtöttünk 10 tippet a csodálatos Fokvároshoz.

1) Utazási előkészületek

Az Európai Unió országaiból érkezőknek nincs szükségük vízumra, az országba való belépéshez elegendő érvényes útlevél. A szabványos oltásoknak naprakésznek kell lenniük, ezen túlmenően nincs kifejezett védőoltási követelmény. Fokvárosban magas szintű fényvédelem javasolt. Betegség esetén a kezelést helyben kell fizetni, erősen ajánlott a nemzetközi egészségbiztosítás sürgősségi visszatérési lehetőséggel.

2) Az ideális utazási alap

Dél-Afrikában és így Fokvárosban is a randot használják fizetőeszközként és fizetőeszközként. Az utazók általában az országban a kedvezőbb árfolyamot kapják, az útlevél felmutatásával a bankokban is kedvező árfolyamon lehet pénzt váltani. Alternatív megoldásként hitelkártyával (Visa/Mastercard) is lehet készpénzt felvenni ATM-ből és banki pultból, valamint készpénz nélküli fizetést számos elfogadóhelyen. A helyi pénznemben fizetett készpénzzel és a hitelkártyával a Fokvárosban utazók anyagilag biztonságban vannak.

3) Az első cél Fokvárosban: Table Mountain és Nemzeti Park

Fokváros nevezetessége általában sok utazó első városnézési célpontja. A Table Mountain az azonos nevű nemzeti park közepén fekszik. Nyugodtan utazhat az egyik felvonó gondolával a hegy tetején lévő kilátóhoz, vagy hagyhatja magát elvarázsolni az egyedülálló állat- és növényvilággal egy vezetett hegyi túrán a csúcsra.

4) A Jóreménység foka – látni kell

Szintén legendás hely Fokvárostól délre: a Jóreménység foka, amely Afrika legdélnyugatibb pontja. A varázslatos hely a 8000 hektáros Cape Peninsula Nemzeti Parkban található, melynek fajgazdag állat- és növényvilága egyedülálló. Itt a látogatók struccokat, zebrákat, páviánokat és különféle antilopokat láthatnak, és gyönyörködhetnek a növények óriási változatosságában.

5) Tapasztalja meg Woodstock-ot

Woodstock déli külvárosának semmi köze a legendás zenei fesztiválhoz, de kulcsszerepet játszott abban, hogy 2014-ben Fokvárost dizájn fővárosává nyilvánították. Történelmi otthonokat és gyárépületeket adtak új életre kreatív emberek a világ minden tájáról, és számos cég, galéria és művészház jött létre. Woodstockban is vannak különféle piacok, amelyek minden érzékszerv számára élvezetet ígérnek.

6) Boo-Kap – Színes tűzijáték a szemnek

Boo-Kap legrégebbi kerületét színes házak jellemzik. A rusztikus házak minden elképzelhető színre festettek, a világostól a pasztellig, és fantasztikus, szinte irreális tűzijátékot kínálnak a szemnek.

7) Vásárlási öröm Fokvárosban

A Waterfront Mall Fokváros bevásárlóparadicsomának számít, számos bevásárlóközponttal és piaccal. Ehhez járul a fantasztikus hely a kikötőben, kilátással a Table Mountainre. A helyi tervezők és kézművesek kínálatukkal ragadják meg a látogatókat. Aki szereti a szokatlan életmód-kiegészítőket, az az üzletekben is megtalálja, amit keres.

8) Próbálja ki a tipikus fokvárosi specialitásokat

A rooibos tea Dél-Afrika nemzeti itala, és ha Fokvárosban jár, ne hagyja ki ezt az eredeti csemegét az egyik teakávézóban. A Braai névre keresztelt fodros és finom fűszerezésű bratwurst is érdemes kipróbálni. A dél-afrikai nemzeti kolbász tipikus barbecue-specialitás, ezért csodálatos hideg sör mellett fogyasztani.

9) Élvezze a jó bort egy borkóstolón

Fokváros világhírű bortermő vidékeiről, ezért a jó borok szerelmeseinek kötelező egy borkóstoló. A helyszínen foglalható bortúrák a Fokváros borvidékére, és egyedülálló borélményt kínálnak gyönyörű tájak és fantasztikus kilátások közepette.

10) Strand szórakozás hírességekkel

A tizenkét apostol, a Table Mountain hegylánc része, Fokváros talán leghíresebb strandja felett vigyáz: a Camps Bayre. A dél-afrikai riviéra a világ minden tájáról érkező hírességek kedvelt célpontja. Kis szerencsével talán egy cappucionót kortyolhat Leonardo DiCaprióval az egyik divatos kávézóban.

Fotó: © DirkR – Fotolia.com

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://www.reiseguide.de/10-tipps-fuer-eine-reise-nach-kapstadt/