Míg sokan a karácsony előtti időszakot a mozgalmas ajándékvásárlással és a tél beköszöntével asszociálják, van egy dolog, amit egész évben várnak az emberek: a karácsonyi vásár.

Amikor a levegő ismét megtelik a mézeskalács és a forralt bor illatával, és az egész város találkozik a lelátókon, hogy együtt élvezzük az év elmélkedő időszakát. Nemcsak Németország kínál gyönyörű piacokat, hanem más európai országok is szereznek pontokat.

1. Bécsi Városháza tér

A Bécs szívében található karácsonyi vásár az első kapcsolati pont a bécsiek és a világ minden tájáról érkező turisták számára. Az osztrák főváros piaca több mint 150 standjával és egy gyönyörű karácsonyfával a karácsonyi vásárok egyik csúcspontja.

2. Történelmi karácsonyi vásár Hamburgban

Hamburgban évente négy karácsonyi vásár van a város szívében. A városháza előtti történelmi piacot nem csak a karácsonyi felvonulás teszi különlegessé, hanem a kézműves termékek előtérbe helyezése. A művészet a kereskedelem helyett a mottó Hamburgban.

3. Christkindelsmärik – Strasbourg

Franciaország legrégebbi karácsonyi vására egyben a világ egyik legnagyobb piaca is. A standok és látnivalók sora több téren és utcán keresztül húzódik, és a városközpontban hatalmas fenyő koronázza meg.

4. Meran karácsonyi vásár, Dél-Tirol

Közvetlenül a gyógyfürdő sétányán található ez a történelmi karácsonyi vásár, amely a tiroli világ különlegességeit és sajátosságait kínálja.

5. Nürnbergi karácsonyi vásár

A karácsonyi vásár a 16. század óta létezik Nürnberg óvárosának árnyékában. Évente több százezer ember érkezik minden régióból a piacra, ahol ételeket és kézműves termékeket találhat.

6. Maastrichti karácsonyi vásár, Hollandia

Jégpályával, kétszintes körhintával és óriáskerékkel a maastrichti karácsonyi vásár fontos népi fesztivállá vált. Amíg vár, élvezheti a holland palacsintát.

7. Karácsonyi vásár a Liseberg vidámparkban

Ez a vidámpark immár 15 éve éppen karácsonyra egy egészen különleges világot teremt, ahol szó szerint elmerülhetsz a karácsonyi csodaországban.

8. Karácsonyi vásár a salzburgi székesegyházban és a Residenzplatzon

A hagyományos kézműves mesterség és a betlehemes játék életre kelt, csak kettő a Salzburg központjában található karácsonyi vásár legfontosabb elemei közül.

9. Leuven karácsonyi vásár

A mesterséges lucfenyőerdő, a belga finomságok és az óváros szívében fellelhető hangulat a belga város karácsonyi vásárát a karácsony előtti hetekben remek eseménnyé teszik.

10. Karácsonyi vásár Wroclaw

A városban minden évben megrendezik a Jarmark Bozonarodzeniowy nevű nemzetközi karácsonyi vásárt, amelyet a fesztiválrajongók Európa legnagyobb és legszebb piacaként tartanak számon.

Fotó: © sborisov – Fotolia.com

Karácsonyi vásár Bécsben

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://www.reiseguide.de/die-10-schoensten-weihnachtsmaerkte-europas/