A 20 legszebb firenzei látnivaló!

A város Firenze Olaszországban számos lélegzetelállító látnivaló nyűgözi le, és sokak számára az abszolút csúcspont a városban Toszkána. Ezt a lenyűgöző várost a reneszánsz bölcsőjeként tartják számon, és hihetetlenül elvarázsol megtölt fantasztikus látnivalók, a világ legjobb múzeumaival és a legkülönfélébb korszakok lenyűgöző műalkotásaival gyönyörködtet. Egy városnézés során Firenze központjában minden sarkon és minden sikátorban van valami, amit érdemes megnézni! Kihagyhatatlan természetesen a világhírű Dávid-szobor, a gyönyörű katedrális, a festői Ponte Vecchio híd és a lenyűgöző Uffizi Képtár. De még sok látványos műemlék, tér, múzeum, templom és kilátó is meglátogatható Firenze városnézés közben.

Ebben az útikalauzban az olaszországi Firenze legszebb látnivalóit és programjait mutatjuk be. A városi utazás megtervezésének megkönnyítése érdekében számos bennfentes tipp és ajánlás található olyan témákban, mint a fotóspotok, a jegyek, a vásárlás, a programok és a szállás.

Jó tudni!

Ha még mindig keresel Szállás Firenzében Ha igen, akkor mi adhatjuk ezt a gyönyörű dolgot Hotel AQA Palacevagy a bájos butikhotelben Palazzo Niccolini Al Duomo a szívhez.

1 nap Firenzében éppen elég a főbb látnivalók megtekintéséhez. Ha részletesebben szeretné felfedezni a várost, akkor erre van szüksége 2–4 Vegyük azért.

Firenze különlegessége a történelmi városközpont, amely 1982 óta van az utcákon Az UNESCO világörökségi helyszíneinek listája áll. A sok látnivalóval rendelkező központ gyalogosan is könnyen felfedezhető.

Igazán nagyszerű városnéző túrák, főzőtanfolyamok, Kirándulások, sőt belépőjegyek amelyekkel megkímélheti magát a hosszú sorban állástól, online elérhetők Get your Guide felajánlott.

Általános információk Firenzéről

A város mintegy 370 000 lakossal Firenze, olaszul Firenzeként is ismert, Toszkána fővárosa és igazi gyöngyszem Olaszországban. Európa egyik legkeresettebb utazási célpontja, és a metropoliszok mellett áll. Pisa és Siena a régió legfontosabb eseményeire. Minden évben több millió látogató érkezik a világ minden tájáról, hogy megnézze ezt a csodálatos toszkán gyöngyöt. Nem csoda, mert Firenzét rendszeresen úgy emlegetik a világ egyik legszebb városa címmel. Különösen érdemes megnézni Firenze történelmi központját, amely közvetlenül az Arno-folyó partján található, és látnivalói gyalogosan is könnyen felfedezhetők egy városnézés során. A városközpont 1982 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

Firenze különösen híres gazdag történelméről, firenzei építészetéről, lenyűgöző palotáiról és műemlékeiről számos világhírű múzeum. A reneszánsz bölcsőjének tartják, és a 15. és 16. század között Európa egyik leggazdagabb városa volt. Sok közismert Művészek és tudósok, mint Michelangelo, Leonardo da Vinci és Galileo Galilei egykor ebben a nagy toszkán városban éltek. Öt éven át, 1865 és 1870 között Firenze volt az Olasz Királyság fővárosa.

Firenze legszebb látnivalói

A firenzei városi kirándulás során sok látnivaló várja Önt, és az UNESCO Világörökség részét képező óváros szinte minden látnivalója gyalogosan is felfedezhető. Időmegtakarítás érdekében mindenképpen érdemes előre lefoglalni a jegyeket a híres múzeumokba és templomokba! Itt ezek Firenze legjobb látnivalóibeleértve a bennfentes tippeket, amelyeket látnia kell:

Piazza della Signoria és Palazzo Vecchio

Valószínűleg Firenze leghíresebb tere, ha nem egész Olaszországban, a Piazza della Signoria. Ez 1250 és 1400 között épült, és mindig is a város politikai központja volt. A tér környékén számtalan érdekes látnivaló található. A csodálatos Palazzo Vecchioa Loggia dei Lanzi gyönyörű szobraival és a bronz lovas szobor Cosimo I de’ Medici csak néhány a legjobb látnivalók közül, amelyeket itt megcsodálhat. De ez is egyedülálló és érdemes megnézni Neptun-kút a Piazza della Signoria téren. 1563 és 1565 között építette Bartolomeo Ammannati, ez volt a város első nyilvános szökőkútja.

Tipp: Ezt szállodai tippként adhatjuk Hotel Calimalaaz egyik legszebb Boutique szállodák Firenzében ajánlani. A teraszról nagyszerű kilátás nyílik a Palazzo Vecchióra.

Régi híd

Firenze talán leghíresebb látnivalója és a város mérföldköve a Régi híd, az úgynevezett Old Bridge. Ez a látványosság minden firenzei utazás része, és sokak számára a város fénypontja. A Ponte Vecchio az legrégebbi híd az Arno folyón, valamint a világ legrégebbi szegmensíves hídja körül. 1345-ben készült el, 1565-ben a régi tímárüzleteket ezüst- és ötvösműhelyek váltották fel. A Ponte Vecchio-n ma is számos drága ékszerüzlet, valamint nemesi óragyártók és bőrüzletek sorakoznak.

A Ponte Vecchio az az egyik legnépszerűbb fotós hely a város. A híd leghíresebb kilátóját közvetlenül az Uffizi Képtár mellett találja meg. Reggelente viszonylag kevés dolog történik itt, így ilyenkor remek fotókat lehet készíteni.

Santa Maria del Fiore katedrális

A lenyűgöző katedrális Firenze központjában kötelező látnivaló Santa Maria del Fiore, más néven firenzei katedrális. Ez a csodálatos templom az óváros szívében, a Piazza del Duomo téren található, és méretének köszönhetően egyetlen városi kiránduláson sem hiányozhat. Ez egyben Európa 4. legnagyobb temploma! Körülbelül 30 000 embernek van hely itt és pompás kupolájában, amelyet Brunelleschi firenzei ötvös épített mindössze 16 év alatt. igazi reneszánsz remekmű. Márvány homlokzata is lélegzetelállítóan szép, és a három színben, zöldben, fehérben és rózsaszínben ragyog.

A katedrális komplexumában számos látnivaló található. A lenyűgöző katedrális mellett a… hatalmas kupola Brunelleschi és a magasak is harangtorony mászni Giotto által. A szomszédos is Keresztelőkápolna látogatható.

Tipp: A katedrálisba ingyenes a belépés, de hosszú sorok állnak.

nyitvatartási idő: A katedrális minden nap 10:00 és 17:00 között tart nyitva | belépés: ingyenes

Harangtorony és kupola által (nézőpontok)

A Santa Maria del Fiore-székesegyház a város egyik nevezetessége, és ad otthont a két legnépszerűbbnek. Nézőpontok Firenzéből. A székesegyház kupolája és harangtornya. A tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik a város tetejére. A legnépszerűbb nézet az impozáns kupola a katedrálistól. Itt felülről kiváló kilátás nyílik Firenzére, de hosszabb várakozási időre kell számítani. A szemben lévő egy csodálatos kilátást kínál Firenzére harangtorony, az úgynevezett campanile. Innen csodálatos kilátás nyílik a kupolára, de egy rács eltakarja. De mindig kevesebb történik a harangtoronynál, mint a kupolánál.

Tipp: Ha úgy dönt, hogy felmászik a kupolára, javasoljuk, hogy jöjjön előre online jegy szervezni.

Uffizi

Ezek egyértelműen Firenze 10 legjobb látnivalója közé tartoznak Uffizi. Korábban a minisztériumok hivatalai voltak, most itt találhat egyet hatalmas művészeti gyűjtemény festményekkel és szobrokkal az ókortól a késő barokkig. Az impozáns épületegyüttes a 16. század közepén épült, a múzeum ma Firenze fő látványossága, és évente csaknem 2 millió látogatót vonz. Nem csoda, mert itt az Uffiziben olyan művészek leghíresebb munkái találhatók, mint Da Vinci, Rembrandt, Michelangelo Botticelliig kiállítva. Ha úgy tetszik, vehet egy útikalauzt vagy audiokalauzt, és hagyja magát végigvezetni a hatalmas gyűjteményben. Az Uffizi Képtárból a Ponte Vecchio híd csodálatos kilátása is egyedülálló, a művészet mellett.

Tipp: Egy Online foglalás az Uffizi számára mindenképpen ajánlott. Enélkül órákig lehet sorban állni. Jegyeket erre a címen találsz Get your Guide.

nyitvatartási idő: keddtől vasárnapig, 9:00 órától 18:30-ig | belépés: ab 20,- Euro személyenként

Neptun-kút

A gyönyörű Neptun-kút egy igazi gyöngyszem Firenze szívében. Ez a Piazza della Signoria téren található, és a város egyik nevezetessége. Ő az Bartolomeo szobrász alkotása Ammannati és a szökőkút 1565-ben épült Francesco de Medici és Joanna Osztrák esküvője alkalmából. Középen a híres Neptun-szobor, bár az eredeti jelenleg a Nemzeti Múzeumban tekinthető meg. A tenger istenét körülvevő medencében sok gyönyörű részlet és szobor nimfákkal és folyami istenségekkel is megcsodálható.

Neptun-kút Firenze

San Giovanni keresztelőkápolna

A San Giovann keresztelőkápolnai, a székesegyház keresztelő temploma Firenze egyik legszebb reneszánsz épülete. Története állítólag a 11. századig nyúlik vissza, és valószínűleg a Laterano-i San Giovanni keresztelőkápolna szolgál mintaként. Ma Firenze egyik legnépszerűbb látnivalója. Különlegesség a kupola tetején álló 12. századi lámpás. De érdemes meglátogatni a belső teret is. Itt található a kupolában a világ egyik legnagyobb mozaikciklusa, amelyben olyan művészek vettek részt, mint Giotto és Cimabue. Egy másik kiemelés a három csodálatos aranyozott bronz portál.

Tipp: Időt és pénzt takaríthat meg eggyel Kombiticket. Ez a 3 napos bérlet a katedrális komplexumának egyéb látnivalóit is tartalmazza, például a harangtornyot és a katedrális múzeumát.

San Lorenzo-bazilika Firenzében

Meghal San Lorenzo-bazilika Firenzében a város legfontosabb temploma a Dóm után, és egy olyan látnivaló, amelyet nem szabad kihagyni Firenzében. A bazilika története a 4. századig nyúlik vissza. Később, 1377 és 1446 között Filippo Brunelleschi csodálatos reneszánsz épületté alakította át. A homlokzat azonban a mai napig fedetlen, ami ad egy picit a templomnak nagyon különleges varázsa ad. Térítés ellenében a templombelső is megtekinthető. Többek között ezt is érdemes megnézni Oltárboltozat a csillagos égbolttal, amely a napot, a holdat és a bolygókat mutatja. A templom előtti tér, az úgynevezett Piazza di San Lorenzo is hívogató, ahol nyáron gyakran adnak koncerteket.

Akadémia galériája (Dávid szobor)

Firenze különösen fontos múzeuma a Akadémia galériája. Közel sem akkora, mint az Uffizi, de értékes alkotások is találhatók benne. Itt megcsodálhatja a firenzei művészet érdekes gyűjteményét, valamint gyönyörű szobrokat a 13. és 18. századból. 19. század. A kiállítás legfontosabb vonzereje azonban ez Michelangelo Dávid-szobra, egy több mint 5 méter magas és csaknem hat tonnás szobor, amelyet 1501 és 1506 között készítettek. A Dávid-szobor az egyik leghíresebb szobor az egész művészettörténetben, és már csak ezért is, a Galleria dell’Accademia látogatása minden művészetkedvelő számára kötelező.

Tipp: Ez a látványosság is megéri Jegy online Foglaljon előre, mert sok a látogató, és mindig hosszú a várakozási idő.

Accademia Galéria (Dávid-szobor)

Palazzo Pitti

Firenze egyik fő látványossága a Palazzo Pitti, amely az Oltrarno kerületben található, úgymond „az Arno folyó túlpartján”. Ezt a palotát a Piazza Pittivel együtt még kívülről is rendkívül érdemes megnézni, és nagyon népszerű fotóhely Firenzében. Ami egyedülálló ebben a ferde négyzetben, az a számtalan szám Farkasok, amelyek szoborként díszítik ezt a piazzát. De a Palazzo Pitti belülről is érdekes, mert ha ellátogatunk rácsodálkozhatunk az egészre Ban ben összetettnek tűnik különböző galériákból, amelyek a híres festményeken kívül szobor- és műtárgygyűjteményeket is tartalmaznak.

Boboli kert

A Boboli kert egy zöld oázis a toszkán fővárosban, és ennek a varázslatos látnivalónak a látogatása mesés tipp egy firenzei városnézéshez. A parkot eredetileg a Medici családnak tervezték, de 1766-ban nyitották meg a nagyközönség számára. Körülbelül 45 000 m²-es területen számos szép látnivalót fedezhet fel, miközben sétál a vidéken. Lélegzetelállítóan szép szobrok az ókorból és a reneszánszból Buontalenti barlangokegy festői sugárúta Neptun-kút századi épület és egy kis rózsakert csak néhány a Boboli-kertben megcsodálható látnivalók közül.

Tipp: Ez a történelmi park közvetlenül a híres Pitti-palota mellett található. Ha mindkét látnivalót meg szeretné látogatni, az egyikkel is elmehet Kombiticket Pénzt megtakarítani.

Piazzale Michelangelo

A Piazzale Michelangelo minden bizonnyal az egyik legszebb kilátó Firenzében. Guiseppe Poggi építész építtette egy felújítási projekt részeként, amikor 1865-ben Firenze rövid ideig Olaszország fővárosa volt. Innen még ma is rácsodálkozhatsz lélegzetelállító panoráma és élvezze felülről a város legszebb látnivalóit. Egy bennfentes tipp, hogy este látogassa meg ezt a helyet, különösen Firenzében napnyugta megtapasztalni.

Tipp: Ha meg akarja spórolni a 30 perces felmászással a Piazzale Michelangeloig, könnyedén felszállhat a 13-as busszal a térre.

Kirche San Miniato al Monte

Bennfentes tipp Firenze legszebb látnivalói között a Kirche San Miniato al Monte. Kicsit a Piazzale Michelangelo kilátó felett található, a város egyik legmagasabb pontján. Itt is élvezheti a kiváló kilátást, hihetetlenül gyönyörű környezetben. Érdemes megnézni Fehér carrarai márványból készült templomhomlokzat és sötétzöld szerpentin kő. A templom belseje különösen érdekes a márványpadlóval, amelyen az állatöv látható. Közvetlenül az imahely mellett van egy kis kolostor, ahol házi termékeket árulnak egy boltban.

Központi piac

A Központi piac egy nagy fedett piac Firenze szívében, és a város egyik legérdekesebb látnivalója. Itt, a földszinten elsősorban élelmiszereket árusítanak, például gyümölcsöt és zöldséget Olasz specialitások mint a sajt, olajok, szarvasgomba, tészta és sonka. Van itt néhány nagyszerű snackbár is, ahol jó tésztaételeket készítenek. A felső szinten viszont több finom is található Éttermekahol az árak valamivel magasabbak.

Disznó szökőkút

Meghal Disznó szökőkút, a Német Malac szökőkútban, egyértelműen Firenze egyik leghíresebb látnivalója. Ennek a bronzszobornak az eredetije, amely valójában egy vaddisznót ábrázol, márványból készült, és jelenleg az Uffiziben látható. A replika még mindig az egyik leghíresebb szobor Firenze központjában, és mi több népszerű fotóhely. Ez a rendkívüli látványosság a Loggia del Mercato Nuovoban, egy kis bőráru-piacon van elrejtve, nem messze a híres Ponte Vecchio-tól. Különlegessége a vaddisznó orraami állítólag szerencsét hoz, ha megérinti.

Kirche Santa Croce

Meghal Kirche Santa Croce az egyik a város legfontosabb istentiszteleti helyei és a „Firenze Pantheon” beceneve. Nem az építészet miatt, hanem mert sok olasz személyiség sírja van Santa Crocében. Machiavelli, Michelangelo, Galileo Galilei, Gioachino Rossini és Guglielmo Marconi csak néhány a hírességek közül, akik itt találták végső nyughelyüket. Ezt a Santa Croce-bazilikát 1294-ben építtette Arnolfo di Cambio, és jelenleg Firenze legrégebbi gótikus temploma. A templom előtti teret is érdemes megnézni hangulatos kávézók és éttermek feltétel.

Köztársaság tér

Egy másik gyönyörű tere Firenzében a Köztársaság tér az óváros szívében. Már a római korban városközpont volt, majd a középkorban itt kapott helyet a Piazza del Mercato Vecchio és a gettó. Bármilyen évszak is legyen, legyen az tavasz, nyár, ősz vagy tél, mindig történik valami a Piazza della Repubblicán. Ezt a látványosságot gyermekes családoknak is ajánljuk. Művészek, festők, buborékművészek és még egy vörös is csillogó körhinta sok nosztalgikus bájt áraszt itt. Este mindig van Élő zeneamit aztán a legjobban a környező éttermekben és kávézókban lehet elfogyasztani.

Bargello Nemzeti Múzeum

Ezt érdemes megnézni Firenzében, és kiemeli a történelem és a művészet rajongóinak Bargello Nemzeti Múzeum. A város egyik legrégebbi épületében található, és gyűjteményében első osztályú munkák találhatók, köztük Michelangelo alkotásai. A kiállítások elsősorban: A középkor és a reneszánsz művészete, szobrok és kabaré körül. A középkori palota festői belső udvara és csodálatos loggiája is gyönyörű. Már önmagában a rendkívüli építészet miatt érdemes meglátogatni ezt a nemzeti múzeumot, így Firenze központjának egyik legjobb látnivalója.

Santa Maria Novella

Meghal Kirche Santa Maria Novella az egyik legimpozánsabb templom a belvárosban. Firenze óvárosának északnyugati részén található, szemben az azonos nevű Santa Maria Novella vasútállomással. Ennek a látványosságnak hosszú története van. A 13. és 14. században épült, a templomot az évek során többször is felújították. A gyönyörű reneszánsz homlokzat csak 1920-ban készült el. A templom belsejét is érdemes megnézni. Itt megcsodálhatók olyan fontos alkotások, mint például Masaccio „Szentháromság” 50 méteres freskója és Brunelleschi szószéke.

Tipp: A szépséget is érdemes meglátogatni történelmi gyógyszertár a templomegyüttesben, más néven Farmacia di Santa Maria Novella, amely az egyik legrégebbi Európában.

Firenze: városnéző túrák, jegyek és társai

Ha nem feltétlenül egyedül szeretné felfedezni Firenzét, lehetősége van csatlakozni egy vezetett túrához. Az online portálon Get your Guide Az ajánlott városnézések mellett olcsókat is találsz Belépőjegyek, Főzőtanfolyamok, kirándulások a Chianti régióba és még sok másra.

Ők is nagyszerűek véleményekamelyet foglalás előtt összehasonlíthat.

A legjobb szállás Firenzében

Van egy Firenzében hatalmas szálláskínálat. Az olcsó hostelektől a butikhotelekig vagy az abszolút luxusszállodákig minden elérhető, így biztosan mindenki megtalálja itt a számára tökéletes szállást. Ha még mindig szállást keres Firenzében, akkor ezeket az éjszakai tippeket adhatjuk…Érdemes megnézni!

  • 5 csillagos szálloda: A Firenze portréja egy szálloda egy nagyon különleges tartózkodásra. A híres Ponte Vecchio hídon található elhelyezkedés és az elegáns lakosztályok lenyűgözőek.
  • Szálloda medencével: A Grand Hotel Minerva lenyűgözi a tetőterasszal, beleértve a medencét és a gyönyörű kilátást Firenze háztetőire. A szobák és az elhelyezkedés is nagyszerű.
  • Olcsó panzió: A Anna Affittacamere szobái gyönyörű és nagyon igényesen berendezett szobákat kínál kedvező áron, nem messze a városközponttól!
  • Hátizsákos szálló: A A barátaim a címe mindenkinek, aki olcsón szeretne éjszakázni. Ez a hostel tiszta szobákat, jó reggelit és nyugodt légkört kínál.

Keresse meg a legjobb szállást Firenzében:

Booking.comA cikkben szereplő hivatkozások egy része úgynevezett társult link. Kattintással és foglalással egy kis jutalékot kapunk. Az utazási ára nem változik.