A lényeg röviden

  • A rugalmasság és az ár-összehasonlítás a legfontosabb a megtakarítás érdekében
  • Főleg Kelet- és Dél-Európában, valamint Németországon belül talál olcsó utazási célpontokat
  • Egy olcsó nyaraláshoz célszerű a főszezonon kívül utazni

Költségkerete korlátozott, de még mindig szeretne utazni?

Eláruljuk, hogyan és hová mehet el egy igazi akciós nyaralásra!

Alacsony költségvetésű utazás: Így utazhat olcsón

Elég szűkösnek tűnik a nyaralásra szánt költségvetése?

Nem baj! Nem kell mindig hatalmas összegeket kiadni, hogy magunk mögött hagyjuk a mindennapokat. Néhány tipp és trükk segítségével megúszhatja a nyarasát olcsón. Valójában csak egy kis rugalmasságra és hajlandóságra van szüksége, hogy időt szánjon egy kis kutatásra. Azonban, hogy ne töltsön éjszakákat azzal, hogy megtalálja következő nyaralóhelyét, mi segítünk Önnek.

Keressen olcsó nyaralási célpontokat

Ha olcsón szeretne utazni, nem kerülheti el a rugalmasság kérdését – különösen, ha az úti célról van szó. De fontos szerepet játszik az utazás típusa (vonat/repülő/stb.), a szállás és az idő is. De mikor a legolcsóbb az utazás?

Ez a legolcsóbb utazási időszak

Nincs általános válasz arra a kérdésre, hogy melyik évszak a legjobb nyaralásra. Ez kontinensenként, országonként és városonként változik. A hangsúly a fő- és utószezonon van. Gyakran drága, főleg a nyári hónapokban, de tavasszal és ősszel spórolhatunk. Szeretné, ha az úticél meleg és napos lenne? Sok déli országban például még mindig a nyári hőmérséklet uralkodik márciusban/áprilisban vagy októberben/novemberben. Egy másik előny: a holtszezon kevésbé zsúfolt, és valószínűleg sem a strandok, sem a belvárosi részeken nincs nyaraló.

A legjobb időpont a foglaláshoz

Vannak, akik az early bird kedvezményekre esküsznek, mások az utolsó pillanatra (last minute), és néha kis szerencsére is van szükség van. Érdemes egész évben figyelemmel kísérni az üdülési ajánlatokat. Az utazási szakértők azonban azt javasolják, hogy legkésőbb kilenc-két hónappal előre foglaljon.

Érdemes a hét meghatározott napjára is foglalni. A hét elején (hétfőn/kedden) és csütörtökön különösen jó ajánlatok lehetnek, míg hétvégén (péntek/szombat) ismét emelkednek az árak. Elmondjuk, hogyan találhat olcsó repülőjegyeket utazási ajánlatainkban. Talált egy akciót Bécsbe vagy Londonba ? Tökéletes!

Ezekben az országokban olcsó az utazás

Sok olyan ország van, ahol valóban olcsó a szállás, az étkezés és a tevékenységek költségei, például Thaiföldön vagy más ázsiai országokban. Sajnos a járatok oda egy kisebb vagyonba kerültek. Ezért kerestünk olyan nyaralóhelyeket, amelyek szállás, napi igények, érkezés és indulás szempontjából is tökéletesek az akciós vadászok számára. Ez a mi top 10-ünk:

Apropó: Németország is alábecsült nyaralóhely. A nyaralás megtervezésekor mindenképpen érdemes figyelembe venni Németország egyes régióit. Legyen szó az Északi-tenger partjáról, szőlőültetvényekről vagy hegyekről, Németországban számos város és hely van, amelyeket érdemes meglátogatni. Mit szólna egy városi kiránduláshoz egy olyan nagyvárosba, mint Hamburg, Berlin, Frankfurt vagy München? Vagy egy kirándulás a rajnai szőlőültetvényekre? Ha igazi hegyekre vágyik, kipróbálhatja az Alpok németországi részét.

Keressen olcsó szállást

Klasszikus alacsony költségvetésű utakhoz a hostelek és panziók különösen alkalmasak a megtakarításra. Ha nem akarja nélkülözni a kényelmet és a luxust, érdemes rendszeresen összehasonlítania az árakat. Emellett a kelet-európai országokban, de Ázsia vagy Dél-Amerika országaiban is különösen olcsó a szállás – feltéve, hogy olcsó repülőjegyet talál. Az, hogy egy szálloda vagy egy saját lakás olcsóbb, az elhelyezkedéstől függ. Érdemes olcsó szállást keresni az alábbi oldalakon:

  • Airbnb
  • Booking.com
  • Online utazási irodák és nyaralás keresők

Javasoljuk továbbá, hogy keresse fel a környező településeket. Ha nem okoz gondot egy kisebb ingázás, akkor sok pénzt takaríthat meg így. Például Olaszországban sok olyan hely van, ahol az éjszakai szállás nem kerül sokba, és így is gyorsan elérheti a kívánt úti célt, mint például Velence, Milánó vagy Róma. Még az is lehet, hogy érdemes bérautót foglalni. Mivel a szállások nagyon drágák lehetnek, így is pénzt takaríthat meg.

Egy másik tipp: Sok üdülési platform azt hirdeti, hogy lényegesen kedvezőbb árat kínál, mint amit általában szeretne fizetni. De ez nem mindig van így. Ezért javasoljuk, hogy a platformon található szállodai árakat hasonlítsa össze az adott szálloda honlapján található árakkal.

Keressen olcsó repülőjegyeket

Olcsó repülőjegyet keres? Érdemes kivárni a hét megfelelő napját. Ráadásul a legtöbb járatot több platformon is kínálják, esetenként jelentős árkülönbséggel. Az azonban, hogy a hét melyik napján pontosan melyik nap, a weboldaltól, az úti céltól és az utazási időtől függ.

Keressen akciós járatokat

Így még több pénzt takaríthat meg a nyaraláson

Eljutás a célhelyre

Például, ha vonattal utazik, megspórolja a drága repülőjegyeket és a parkolási díjakat. Itt különösen érdemes jó előre lefoglalni.

Poggyász

Tényleg mindig fel kell adni a 20 kg-nál nagyobb súlyú poggyászt? Hatalmas utazótáska nélkül is remekül szórakozhatsz. Ha csak kis poggyászokkal utazik, sok pénzt spórolhat meg – és legtöbbször amúgy is túl sokat visz magával. Hátizsákos tippjeink segítenek a legfontosabb dolgok összepakolásában!

Városnézés

Természetesen jó dolog kiállításokat meglátogatni, tereptárgyakat megmászni és helyi rendezvényekre menni. Sajnos ez is sok pénzbe kerül. Tudja meg előre, mely múzeumok ingyenesek, és fedezze fel nyaralóhelyét gyalogosan. Meg fog lepődni, milyen különleges helyekre és történelmi emlékekre bukkanhat pusztán egy sétával a városban! Ha esetleg olyan helyet szeretne meglátogatni, és van lehetőség előre online foglalni, a jegyvásárláson is spórolhat.

Evés, ivás

Szeret kimenni enni? Ezzel is kényeztetheti magát. Azonban nagyon drágává válik, ha minden nap étteremben eszik. Ha lehetősége van rá, vásároljon be a közeli szupermarketbe, és készítse el az ételt a szálláshelyen. Készítsen csomagolt ebédet egynapos kirándulásokhoz.

Image by Dariusz Sankowski from Pixabay
A prosieben.de cikke alapján