Vannak, akiknek őrült ötletei támadnak nyaralás közben. De van néhány dolog, amit tényleg el kell kerülni.

Nyaralás, az év legjobb időszaka. Lazítson, lazítson. Amennyiben esetleg túl sokat fogyasztott egyik vagy másik alkoholos italból, előfordulhat, hogy hülye ötletek pattannak ki a fejünkből. Olyan dolgok, amiket általában nem csinál az ember.

De különösen egy idegen országban durva ébredés lehet , ha börtönben is találja magát. Tehát mire kell feltétlenül odafigyelni, és mit nem szabad tenni semmiképpen sem.

Hibák a nyaralás során: tartózkodnia kell ezektől a dolgoktól

Vannak dolgok, amelyek visszatekintve nem olyan nagyszerűek, mint amilyennek elsőre tűnnek. ilyen élménye sok nyaralónak volt, amikor a helyi rendőrség hirtelen letartóztatta . A legjobb esetben az üdülési alapot kifosztották (helyszíni bírsággal), a legrosszabb esetben a hangulatos szállodai szobát sokkal kevésbé kényelmes szállásra egy börtöncellára kellett cserélni.

Gyakran még csak rossz szándék sem húzódik meg mögötte.

Néhány példa:

  • Piramisok megmászása: Nagyon hülye ötlet. Mindegy, hogy politikai nyilatkozatot akarsz tenni vele, vagy csak egy rendkívüli szelfit szeretnél készíteni. Tilos és nagy pénzbírsággal vagy akár szabadságvesztéssel is büntethető .
  • Szelfik : A szelfi nagyszerű háttér előtt nagyszerű. De ha kíméletlenül eltaposod az esetleg védendő növényeket, egyes hatóságok nagyon érzékenyen reagálnak. Néhányan az életüket is veszélybe sodorják a végső kép érdekében.
  • Pénzért könyörögni: Igaz, a legtöbbünknek aligha fog ez eszébe jutni. De mindig vannak olyanok, akik szűkös költségvetéssel utaznak, és így akarják finanszírozni továbbutazásukat, hívják őket „Begpackers”-nek, azaz kolduló turistának. Ezek gyakran megesik Ázsiában. Eltekintve attól, hogy a koldulás egyes országokban bűncselekménynek számít, nem feltétlenül hagy maga után pozitív képet.
  • Aktképek : Teljesen őrült ötlet, főleg vallási helyszíneken vagy azok előtt. Nem csak azért, mert sérti a hívők érzéseit, különösen súlyosbító tény, ha ezt követően közzétesszük ezt a képet a közösségi oldalakon. Egyes országokban ez bűncselekménynek minősül, és így előfordulhat, hogy az izgalmat pillanatnyilag börtöncellába cserélhetjük. És mivel az internet soha nem felejt, ez veled is megtörténhet, ha újra belépsz az országba.
  • Az állatkínzás támogatása: Még ha ezek nem is feltétlenül a klasszikus értelemben vett bűncselekmények, egyszerűen tartózkodnia kell bizonyos dolgoktól. Számos üdülőhelyen bántalmazzák, megkínoznak és felvonultatják az állatokat, hogy néhány eurót keressenek. Ázsiában ezek gyakran elefántok, akik kénytelenek trükköket végrehajtani a turisták számára. Görögországban a rekkenő hőségben a szamarakon lovagoltatják a turistákat. A nyaralók azonban folyamatosan bemennek a természetvédelmi területekre, hogy vadállatokról vagy utódaikról fényképezzenek, vagy velük egy állatcsaládról képet készítsenek. Ez nem csak az állatok számára jelent stresszt, de veszélyes is lehet, ha az oroszlán nem szereti, ha szelfit akarsz készíteni a kölykeivel. Időközben azonban bizonyos tevékenységeket egyes országokban büntetendő bűncselekménynek minősítettek.
  • Zarándoklat filmes helyszínekre: Szereted a Trónok harcát? Vagy a „The Beach” strandját? A sziget, ahol Luke Skywalker száműzetésben él a Star Warsban? És szeretnéd is látni természetesen. Érthető, de nem jó ötlet. Egyrészt azért, mert ezek a helyek túlzsúfoltak, másrészt ma már drágák is, harmadszor pedig, néhányuk be van zárva a nyilvánosság elől. Például Skellig Michael szigete , ahol Luke Skywalker él a filmben. A turizmus növekedése miatt a növény- és állatvilág tömegesen elpusztult, így kénytelenek voltak elzárni a tömeges turizmus elől.

Milyen egyéb buktatók vannak?

A fényképezőgép általában veled van nyaraláskor. Mindig mindenhol van mit fényképezni. Legtöbbször ez is probléma nélkül megoldható, például saját fotóalbum esetén. De ha képeket tesz közzé a közösségi hálózatokon, hirtelen levelet kaphat egy ügyvédtől. És akkor a pillanatfelvétel gyorsan nagyon drága képpé válik. Ilyen például az Eiffel-torony, Párizs jelképe. A nap folyamán képeket készíthet róla, és közzéteheti a képeket a közösségi oldalakon. Ezt fedi a panoráma szabadsága, azonban Éjszaka másképp néz ki. Főleg sötétben, amikor az Eiffel-torony ki van világítva, szeretne képet kapni róla. Ha itthon beteszed a fotóalbumba, akkor senkit nem fog érdekelni, de a Facebooknál , az Instagramnál és más közösségi oldalakon más a helyzet. Ugyanis a világítást a SETE magáncég üzemelteti, amely szintén rendelkezik a jogokkal. Ez azt jelenti, hogy az Eiffel-torony éjszakai műalkotásnak minősül, amelyre más jogok vonatkoznak. Más látnivalókhoz is használható korlátozások léteznek. Ezért a legjobb, ha előre tájékozódik. De más csapdák is várhatnak rád.

  • Ajándéktárgyak: Tudni kell, hogy a nyaralásra semmilyen védett állat- és növényfajt nem vihetünk magunkkal. De emellett néhány országban vannak olyan szabályok, amelyek furcsának tűnnek. Így megtörténhet, hogy ha Törökországban köveket gyűjtesz és összepakolsz, akkor a repülőtéren letartóztatnak, mert régészeti leletek lehetnek. Ugyanez vonatkozik arra is, ha homokot szeretne vinni az olaszországi tengerpartról. Ez szigorúan tilos, és legalább jelentős bírságot von maga után. Egyéb tiltott ajándéktárgyak : érmék, kagylók, sőt burgonya is.
  • Gyógyszeres kezelés: Ha Ön gyógyszerfüggő, például cukorbeteg, akkor ismeri a teendőket. Indulás előtt kérjen az orvostól egy repülési bizonyítványt, amely felsorolja, hogy milyen gyógyszert szed, és igazolja, hogy a repülőre viheti a fecskendőt stb. Nem minden országban lehet azonban minden gyógyszert szabadon behozni, és itt különösen a fájdalomcsillapítók jelenthetnek problémát. Egyiptomban egy turistát halálbüntetéssel sújtottak, mert behozott egyet. A probléma azonban itt a mennyiséggel volt, mert azzal vádolták, hogy megpróbálta eladni őket. Ennek ellenére érdemes itt előzetesen tájékozódnia, hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket.
  • CBD-termékek: Ez egyes országokban életveszélyes lehet . Tehát soha ne vigyen magával ilyen termékeket Délkelet-Ázsiába. Ott már csekély összegre is ki lehet szabni a halálbüntetést. És nem szabad számolni azzal, hogy nem külföldieken hajtják végre. Nyaraláskor a legjobb otthon hagyni őket.

Ez csak néhány példa. Vannak azonban olyan dolgok is , amelyektől egyszerűen tartózkodnia kell, mert sérthetik érzéseit emberek az . Ide tartozik az idegen gyerekek fejének simogatása is. Mert egyes vallások hite szerint a lélek a fejben van, és megsérülhet. Ezek után ne csodálkozzunk, hogy a felnőttek ránk támadnak. Elvileg segít, ha előzetesen tájékozódhat annak az országnak a szokásairól, ahová utazik. Főleg, ha valami egzotikusabbról van szó. Mert ami itt jó gesztusnak számít, az ott sértő lehet. Tehát amikor utazik, egy fontos dolgot csomagoljon be: a józan észt. Ez teljesen ingyenes, és sok problémától kímélheti meg magát. Ebben az értelemben: Jó nyaralást.

Image by Simon from Pixabay
infranken.de cikke nyomán