Hivatalosan is elkezdődött a karácsonyi szezon – és vele együtt a karácsonyi vásárok szezonja is!
A forralt bor és a pörkölt mandula illata melengeti a szívedet? Akkor most itt a tökéletes alkalom egy last minute kirándulás megtervezésére advent idején.

Bemutatjuk most a 6 legszebb karácsonyi vásárt neked egy szempillantás alatt.

AUSZTRIA

Karácsonyi vásár – Salzburg

És a körülbelül 100 stand találsz-e kézműves termékek, Ajándékötletek, hagyományos karácsonyi díszek hanem sok is Finomságok a salzburgi régióból. Nem ok nélkül a 6 legjobb karácsonyi vásárunk egyike. Van egy ünnepi is Támogató program mint naponta Kórusi dalokhagyományos Salzburgi torony buborékok és a Krampus és Perchten fut.

Nyitva tartás: 2023. november 23-tól 2024. január 1-ig naponta 10:00 órától, hétvégén 9:00 órától, december 25-én és 26-án. 11:00 órától

Christkindlmarkt – A legjobb 6 karácsonyi vásár

DÁNIA

Tivoli Vidámpark – Koppenhága

A Tivoli a világ második legrégebbi vidámparkja. Minden évben több száz karácsonyfával és több ezer lámpával díszítik. Újdonságként a karácsonyi vásár kínál a 350 m2-es műjégpályaahol egy szikrázó karácsonyfa fényében teheted meg a köreidet.

Ezenkívül nem kell aggódnia miatta Forralt bor (forralt bor) és az almagombócnak hívják hiányzik. *Mhhhhmmm*

Nyitvatartás: 2023. november 19-től december 31-ig, mindig vasárnaptól csütörtökig 11:00 és 22:00 óra között, valamint pénteken és szombaton 11:00 órától éjfélig

Belépő: 155 dán korona (kb. 21 €), gyerekek (3-7 éves korig) 70 dán korona (kb. 9 €)

Tivoli Koppenhága – A 6 legjobb karácsonyi vásár

DEUTSCHLAND

Striezelmarkt – Drezda

A Striezelmarkt az Németország legrégebbi karácsonyi vására és rendszeresen megválasztják a legszebb adventi vásárnak is! Az övéiről ismert Lépcsős piramis, amely 14,61 méterrel tartja a világcsúcsot, és népszerű fotómotívum. Ezt érdemes kipróbálni Drezda karácsonyi Stollenélesztőtésztából készült sütemény mazsolával.

A Striezelmarkt vendégei mindennap karácsonyi programban gyönyörködhetnek, és részt vehetnek rajta. A szeretetteljes előadások nemcsak a gyerekek szemét csillogtatják.

Tippünk: Tervezzen egy kört a történelmi óriáskeréken. Minden, csak nem különösen nagy – de annál romantikusabb ahhoz 😍

Nyitvatartás: 2023. november 29-től december 24-ig mindennap 10:00-21:00
(December 24-én: 10:00-14:00)

Belépés ingyenes

Striezelmarkt Dresden – A legjobb 6 karácsonyi vásár

Nürnbergi karácsonyi vásár – Nürnberg

A Nürnbergi karácsonyi vásár az egyik legrégebbi és minden bizonnyal leghíresebb karácsonyi vásár a világon. Ban,-ben Fa bódék A „fából és szövetből készült kis város” gyakran hagyományos módon található kézzel készített karácsonyi díszek és édes finomságokat, mint Mézeskalács és Spekulatius.

További látnivalók Gyermek karácsony és Sternenhausa Testvérvárosok piaca és a Nürnbergi gyermek gyertyafényes felvonulás.

Nyitvatartás: 2023. december 1-től 24-ig mindennap 10:00-21:00
(december 24-én 10:00 és 14:00 óra között)

Belépés ingyenes

Nürnberg Christkindlesmarkt – A legjobb 6 karácsonyi vásár

CSEH KÖZTÁRSASÁG

Karácsonyi vásár Óváros tér – Prága

A prágai karácsonyi vásárt éppen a viszonylag kis mérete teszi különlegessé népszerű látogatói körében. Itt inkább ilyen kényelmes nak nek. Mellett regionális finomságok a piacon is megtalálható régi cseh specialitások. Mellett klasszikus forralt bor Neked is kellene Honigwein Mead kipróbál. Szintén jellemző Trdelnika népszerű pálcikára sodort péksütemény (más néven Baumkuchen ismert) és a Prágai sonka. Egy egészen különleges karácsonyi hangulat megteremtése érdekében minden nap más-más művész lép fel karácsonyi énekeket énekelte.

Nyitvatartás: 2023. december 2-tól 2024. január 6-ig
Naponta 10:00 órától 22:00 óráig Belépés ingyenes

Karácsonyi vásár Prága – A legjobb 6 karácsonyi vásár

SVÉDORSZÁG

Karácsonyi vásár a piactéren – Stockholm

A karácsonyi vásár a Stortorget piactér Stockholmban egy piac a középkorból. Kicsi, de szép, és az egyik legrégebbi karácsonyi vásár Svédországban.

Az ikonikus épületek között találhat kiállítókat, akik a kerámiától a finom kovácsmesterségig és más kézműves tárgyakig mindent árulnak. Látogatásunk során mindenképpen érdemes megkóstolni az olyan finomságokat, mint pl Mézeskalács (Pfefferkuchen), Sáfrányos zsemle (Safran-Wecken) és Glögg (forralt bor) kipróbál! ☕

Nyitvatartás: 2023. november 25-től december 23-ig mindennap 11:00-18:00 Belépés ingyenes

Stockholmi karácsonyi vásár – A legjobb 6 karácsonyi vásár