William Ruto kenyai elnök már 2024-től el akarja törölni a vízumkötelezettséget a kelet-afrikai szafariországba látogatók valamennyi látogatójával szemben.

Az új irányelv január 1-től lép életbe – mondta Ruto az ország 60. függetlenségének napja alkalmából tartott beszédében a fővárosban, Nairobiban. A látogatóknak, függetlenül attól, hogy a világ melyik részéről érkeznek, egyszerűen ki kell tölteniük egy elektronikus utazási engedélyt – folytatta Ruto. Ez gyorsan és egyszerűen megtehető egy erre a célra kifejlesztett új digitális platformon keresztül.

Ruto először nem közölt további részleteket. Körülbelül két hónappal ezelőtt az elnök bejelentette, hogy az év végéig eltörlik a vízumkötelezettséget a többi afrikai országból érkező látogatók számára.

Kenyában a Masai Mara különösen híres szafari célpontként, ahonnan gnúk, gazellák és zebrák százezrei vándorolnak a Serengetin keresztül Tanzánia felé a „nagy vándorlás” során. Mombasa tengerparti városában és környékén található fehér homokos strandok szintén népszerű nyaralóhely. (APA / piros)