Lopburi: Minden a thaiföldi majmok városáról!

A város Lopburi van Thaiföld híres majomtemplomáról, ezért gyakran emlegetik a Majmok városa kijelölt. Ez a város mindössze 140 kilométerre található Bangkok el, és ez az egyik bennfentes tipp egy Thaiföld középső részén keresztüli utazáshoz. Lopburi mindenekelőtt a számtalan majmáról ismert, így a híres templom látogatása rendszerint a program állandó része a vezetett thaiföldi túrákon. Az utóbbi időben azonban egyre több hátizsákos turista és egyéni utazó veszi fel az útitervébe a Majomvárost, és fedezi fel a gyönyörű várost a látogatók tömegétől távol. Mert egy dolog világos, Ez a történelmi város többet kínál, mint a pimasz majmokat! Az óvárosban tett séta során ősi khmer stílusú templomromokat fedezhet fel, buddhista templomokat ragyogó Buddha-szobrokkal, és mélyen elmerülhet az egyedülálló thai hangulatban.

Ebben az útikalauzban minden fontos információt megtalálsz Lopburi történelmi városáról, a legszebb látnivalókról és tevékenységekről, az odaútról, a szállásokról és arról, hogy miért érdemes igazán kirándulni a majmok városába.

Jó tudni!

A Érkezés Lopburiba veled van Zug, Busz vagy taxi több jó lehetőség. Könnyedén megtalálhatja az utazási időket, jegyeket és árakat 12go.Ázsia.

Ha még mindig keresel olcsó Szállás Ha igen, akkor nézze meg ezt Noom Vendégház központi helyen és egy mesés étteremmel.

Lopburi fő attrakciója a Affentempel Prang Sam Yot. Ez naponta tól 8:30-18:00 Nyitva és belépés személyenként 50 baht.

Van egy lehetőség vezetett kirándulás von Bangkok hogy Lopburi. A legjobb hely, ahol különféle túrákat találhat, beleértve az értékeléseket is GetYourGuide!

Lopburi majomváros

A thaiföldi Lopburi, amelyet néha Lop Buri néven írnak, az ország egyik legrégebbi városa, és nyomai a 7. századig nyúlnak vissza, amikor egy település keletkezett a Chao Phraya partján. Ma lesz Lopburi sokan úgy is, mint a Majomváros címmel és nem ok nélkül. Az óváros egyes részein, különösen a Prang Sam Yod-templom környékén, a pimasz majmok rosszindulatúak. Becslések szerint több mint 6000 majomnak van otthona a városban. Első pillantásra ezek tűnnek Hosszúfarkú makákók hogy nagyon aranyos legyen. De légy óvatos, ezeknek a kis gazembereknek sok van a kezükben. Villanyvezetékeken lógnak, autók felett ugrálnak, ablaktörlőket rágcsálnak és folyton ennivalót keresnek. Csak nézni ezt a majombizniszt szórakoztató!

Tipp: Különösen a mentén Ratchadamnoen sikátor A dolgok valóban a dolgukig mennek, és onnantól a legjobban megnézheti a szórakoztató majomtevékenységet.

Látnivalók és tevékenységek

A Lopburiba tett kirándulások vagy kirándulások során a majmok mellett sok apróságra is számíthat. A legtöbb látnivaló közvetlenül az óvárosban található, amelyet könnyedén felfedezhet önállóan is. Hogy ne veszítse el a nyomát, nálunk vannak a legjobb templomok Lopburi látnivalói röviden összefoglalva:

Affentempel

A Prang Sam Yotismertebb nevén Affentempel, valószínűleg a leghíresebb látnivaló Lopburiban. A majomhorda többsége itt él a „3 Holy Prangs”-ban és a szemközti San Phra Kann szentélyben. Ki ez az egykori Hindu templom a 13. századból Ha szeretnél egy pillantást vetni, kis 50 baht belépő ellenében bemehetsz a templomegyüttesbe, és közelebbről is megfigyelheted az ottani majmokat. A majmok etetése ezen a területen megengedett, de nem feltétlenül javasoljuk. Néhány ilyen kis gazember nagyon pimasz, a fejére ugrik és gyorsan el tud lopni valamit (ételt, poharat, mobiltelefont…)! A templom belsejében van egy kis Buddha-szobor. Ha érdekel, kérésre ezt is megadhatod.

Tipp: Ne vigyél magaddal se ételt, se italt a templomba, akkor személyes tapasztalat alapján a majmok békén hagynak és nem fognak rád figyelni.

Lopburi Affentempel

 

Nemzeti Múzeum

A Nemzeti Múzeum egy gyönyörű, nagy parkban található, közvetlenül Lopburi óvárosában. Nária király palotájában különböző korokból származó szobrok és csodálatos kincsek érdekes gyűjteménye látható. A palotakomplexum számos romot is tartalmaz, amelyeket egy rövid sétával lehet felfedezni. A Nemzeti Múzeum és a gyönyörű park Lopburi legnépszerűbb látnivalói közé tartozik, és nem szabad kihagyni. A Nemzeti Múzeum szerdától vasárnapig tart nyitva, 8:30-tól 16:30-ig, és a belépő 150 baht személyenként.

Wat Phra Sri Rattana Mahathat

Erősen ajánlott az elhagyott templomkomplexum meglátogatása Wat Phra Sri Rattana Mahathat, ami valójában sokkal látványosabb, mint a Majomtemplom. Nem messze található Lopburi vasútállomásától, és gyalogosan is könnyen megközelíthető. A park részben a csodálatos épületekre emlékeztet Ayutthaya és nagyszerű fotózási lehetőségeket kínál. Így szinte meglepő, hogy időnként az egész létesítményt magadnak tartod. Ezt a történelmi helyet minden nap 7:00 és 17:00 óra között látogathatja meg. A belépés jelenleg 50 bahtba kerül.

A majomfesztivál

Minden évben van egy nagy majomfesztivál Lopburiban, az úgynevezett „Majombüfé Fesztivál”. Ez a rendkívüli Fesztivál általában megtalálható benne november ahelyett. Ezután hatalmas lakomát szolgálnak fel felajánlásként Lopburi majmainak. Ebben a „mindenmentes” büfében a dolgok tényleg a dolgokhoz mennek, és a kismajmok megtölthetik gyümölccsel és édességgel a hasukat.

Sonnenblumenfelder

A napraforgóföldek, az úgynevezett Lopbiri napraforgómezők látogatása a Lopburi környéki régió abszolút csúcspontja, különösen a helyi turisták számára. A Sunflowers körülbelül 40 km-re található a várostól, és Lopburiból túrák is elérhetők erre a látványosságra. Gyönyörű képeket készíthet a sárga napraforgóról.

Tipp: Előtte mindenképpen tájékozódj a virágzatról, mert csak akkor érdemes kirándulni. A napraforgóföldek általában novembertől januárig virágoznak.

Piacok Lopburiban

Lopburiban is vannak tipikus thaiföldiek Éjszakai piacok. Minden nap van egy kis éjszakai piac közvetlenül az óvárosban 16 órától a Na Sanprakan utcában. Ez azonban különösen ajánlott Walking Street Market. A ruházaton kívül rengeteg egzotikus ételt is lehet itt kipróbálni! Erre hetente egyszer kerül sor, minden szerdán este.

Essen és éttermek

Az éjszakai piacon a tipikus thai ételstandokon kívül jó kávézókat és éttermeket is talál a városban. Különösen jól érezzük magunkat a… Boom Cafe megkóstolta! Ez a menő kis étterem ízletes ételek és igazán nagyszerű desszertek finom választékával lep meg. Mindenképpen próbáld ki, meg fogsz lepődni!

Érkezés Lopburiba

Lopburi kapcsolódik a thaiföldi északi vasúthoz, és így utazik Bangkok, Ayutthaya vagy Chiang Mai legjobb vonattal nál nél. Az út Bangkokból mindössze 2 órát vesz igénybe. Ha napközben utazik, mindenképpen vegyen jegyet faosztályon. Nyitott ablak mellett gyönyörködhet a Lopburi környéki gyönyörű tájban. A kicsi, csinos vasútállomás közvetlenül az óvárosban található, így a legfontosabb látnivalók gyalogosan is elérhetők. A gyönyörű vonatútról a cikkben többet megtudhat Vonattal Bangkokból Chiang Maiba felolvas.

Lopburi busz- és vonatjegyeit itt találja:

Vezetett kirándulások Lopburiba

Bangkok körülbelül 150 kilométerre van Lopburitól, és ha nem feltétlenül szeretné egyedül felfedezni a majomvárost, akkor lehetősége van rá. vezetett túra Bangkokból kapcsolódni. Az online portálon GetYourGuide Erre talál ajánlatokat, a legtöbb kiránduláshoz még a templomváros látogatása is tartozik Ayutthaya kombinálni kell.

Ők is nagyon szuperek véleményekamelyet foglalás előtt összehasonlíthat.

A legjobb tippek a szálláshoz Lopburiban

Lopburi városában találhat egy kisebbet Éjszakai szállás ajánlat. A legtöbb szállás hátizsákos szálló és egyszerű vendégház. Ha jó szállást keres Lopburiban, akkor ezeket a tippeket adhatjuk…Érdemes megnézni!

  • Kleiner Homestay: A Pee Homestay Lopburi egy kicsi, nagyon egyszerű magánszállás. Ez a szálláshely mindössze 2 perces sétára található a Majomtemplomtól.
  • Szép üdülőhely: A Windsor üdülőhely Az óvároson kívül található, és az ingyenes parkolóhelyeknek köszönhetően jó választás, ha autóval utazik.
  • Édes vendégház: A Noom Vendégház egy kis vendégház Lopburi óvárosának központjában. A vendégek szeretik az éttermet és a hangulatos szobákat.

Következtetés: Lopburiban a Majomtemplom mellett meglepően sok látnivaló és fényképezési lehetőség van! Az óváros csendes, thai hangulata is egyedülálló. A legjobb, ha legalább egy-két éjszakát tervez, hogy stressz nélkül fedezze fel a majomváros legszebb helyeit.


Itt találja a legjobb szállásokat Lopburiban:


Booking.com


Bővebben Thaiföldről:

 


A cikk eredeti nyelven itt olvasható: https://www.placesofjuma.com/de/lopburi-thailand-affenstadt/