Kinek kell gondoskodnia a macskáról, ha nyaralni megy? Sok macskatulajdonos teszi fel magának ezt a kérdést. Hogyan történik a macska gondozása nyaraláskor? És egy macskát egyedül hagyhat 14 napra? Itt megtudhatja, hogy négylábú barátja hogyan gazdálkodik az otthon töltött idejével, amíg Ön nyaral.

Ne siesse el a dolgokat, mielőtt elmegy

Négylábú barátaink hamar észreveszik, ha stresszesek vagyunk. Tehát jól tervezze meg utazását , és ne az utolsó pillanatban pakoljon. A kevesebb idő azt is jelenti, hogy az indulás napján békében elbúcsúzhat macskájától, és követheti a macska biztonságát szolgáló reggeli rutinokat.

Kövesse macskája napi rutinját, amennyire csak lehetséges

A macskák szeretik a rendszeres napi rutint. Ezért a macska gondozásáért felelős személynek mindig a szokásos időben kell megkínálnia macskaeledelét. Semmi esetre sem szabad az ételt az Ön távollétében megváltoztatni. Az egyéb rutinokat, például az alomdoboz takarítását vagy a napi esti játékot is be kell tartani, amennyire csak lehetséges.

Hagyjon emlékeket macskájának

Négylábú barátainkat célszerű pólót vagy más ruhadarabot viselni. A macskák szeretik szobatársuk illatát, és megnyugtatónak találják. Ezért sok macska is szeret befeküdni a szennyeskosárba. Ugyanez vonatkozik az olyan helyekre, mint az ágy vagy a kanapé, amelyeknek illata van. A macskának az Ön távollétében is meg kell tudnia látogatni ezeket a helyeket. A nyaralás alatt kerülni kell az állat megszokott környezetének megváltoztatását, hogy megkímélje a macskát az izgalomtól.

CIca otthon
Image by Alexa from Pixabay

Tartsa macska rituáléit

A macskája pontosan három finomságot kap minden délután? Szeret reggel a WC-ülőkén feküdni, és nézni, ahogy csinálod a reggeli rutinodat? Azt is élvezheti, ha a válladon viszik a házban, amíg rendet raksz. Ezek azok az apróságok, amelyek hiányozni fognak neki, amíg távol vagy. Ezért kezdje el macska gondozását, és próbálja fenntartani az ilyen rituálékat.

Beszélj a macskáddal telefonon

Őrült ötletnek tűnik, de néhány macska valóban reagál, és elkezd dorombolni és dörzsölni magát a telefonba. Csak próbálja ki, és hívja fel a macskafelügyelőt a nyaralásból, hogy köszöntse a macskáját.

Meddig lehet békén hagyni egy macskát?

Soha ne hagyja teljesen magára macskáját egy napnál tovább – még akkor sem, ha elegendő vizet és táplálékot biztosít. Az alomdobozt rendszeres időközönként meg kell tisztítani. A macskák sem szeretnek egyedül lenni: szeretnek játszani , hagyják magukat simogatni, vagy egyszerűen csak élvezik a társaságot.

A macskának mindenképp lehetőséget kell adni arra, hogy előzetesen megismerje a gondozóját, mivel néhány négylábú barát meglehetősen félénk lehet idegenekkel szemben. Lehet, hogy lakásban laksz, hogy a macskának mindig legyen valaki a közelében, a távolléted ellenére. Vagy megkérheti azokat az ismerőseit, akiket macskája már ismer. Ha hosszabb ideig szeretne utazni, a legjobb, ha megkérdezi a gondozót, hogy tud-e egyelőre hozzád költözni, hogy négylábú barátja ne legyen túl sokáig egyedül, és éjszaka is legyen társasága.

Image by Chiemsee2016 from Pixabay
peta.de cikke nyomán