Merzouga, Marokkó: A legjobb utazási tippek és kiemelések!

Merzougaa kicsi Sivatagi hely Marokkóban, igazi utazási csúcs, és szinte minden túrának része. Jó helyen jár, ha tevetúrázással járó sivatagi túrára szeretne indulni Marokkóban, esetleg egy sivatagi éjszakával! Mert az országnak ez a része az, ahol a… Szahara a leglátványosabb homokdűnék. A Merzouga dűnék, az úgynevezett Erg Chebbi dűnék akár 180 méter magasak is lehetnek. Ezt a lélegzetelállítóan gyönyörű tájat a legjobb módja egy teve hátán átélni, majd egy merzougai sivatagi táborban tölteni az éjszakát. Fantasztikus élmény, amelyet sietve biztosan nem felejt el.

Ebben az útikalauzban mindent beleadunk fontos információkat és tippeket a marokkói Merzougan keresztül. Tapasztalatainkat, a legszebb képeket is megosztjuk veletek és hasznos tippeket adunk a szállással kapcsolatban, Sivatagi túrák éjszakázással és Kameltrekking.

Jó tudni!

Egy Wüstensafari minden merzougai utazás fénypontja. Ez egy kirándulás tevelovaglással, dűnékmászással, tábortűzzel és éjszakázással egy berber sátorban a sivatagban. Itt találod őket legjobb sivatagi táborok.

Ha te Jobb, ha egy szállodában marad éjszakára akkor a gyönyörű sivatagi szállodát kínáljuk Önnek Kasbah Azalay nagyszerű medencével és tökéletes elhelyezkedéssel a homokdűnék szélén. Kirándulásokat, tevelovaglást és terepjáró túrákat is kínálnak itt.

Ha csak egy van Kirándulás akkor megadhatjuk a cikket „Marokkó 2 hét múlva“, beleértve az útvonalat, az utazási tippeket és az ország legszebb helyeit.

Ha nem szeretne egyedül utazni Merzougába, azt is megteheti Tárlatvezetés Marrakesből csatlakozni. A legjobb hely, ahol jó ajánlatot találhat, beleértve az értékeléseket is Get your Guide!

Általános információk Merzougáról

Merzouga egy 500 lakosú kis város Marokkó délkeleti részén, mintegy 560 kilométerre Marrákestől és 463 kilométerre Feztől. A helyiek itt szinte kizárólag a turizmusból élnek. Vannak szép szállodák, sivatagi táborok és túrák széles választéka. A város közvetlenül a sivatag szélén, meglehetősen tágas, és teljes egészében a tipikus agyagépületekből áll. A legtöbb házat 1980-tól építették, hogy kielégítsék a szállodák, éttermek és üzletek iránti turisztikai keresletet.

Ez a terület az egyik legszebb az országban, a Merzouga sivatag pedig az egyik legfontosabb Látnivalók Marokkóban. 50 km hosszú és 5 km széles. Ráadásul itt a hatalmasak is várnak rád Erg Chebbi 200 méter magas dűnéi, egy lenyűgöző táj, amelyet tisztán a szél alkot. A homokdűnék szélén elhelyezkedő optimális elhelyezkedésének köszönhetően Merzouga tökéletes kiindulópont tevelovagláshoz, terepjáró túrákhoz vagy más izgalmas sivatagi kirándulásokhoz.

Érkezés: Marrakechből Merzougába

Von Marrakeshből Merzougába Körülbelül 560 kilométert vezetsz, ami nagyjából 9-10 óra tiszta vezetési idő. Az utak jól fejlettek, és ezen az útvonalon elegendő benzinkút található. Ez az útvonal könnyen megközelíthető Bér autó egyedül utazni.

A marokkói sivatagban található Merzougába való utazás meglehetősen nehéz feladat nagyszerű tapasztalat. Az utazás folytatódik impozáns Atlasz-hegység, menjen tovább a gyönyörű 1000 Kasbahs út mentén és Tinghir buja oázisa mellett. Minél délebbre megy, annál kietlenebb és szárazabb lesz a táj, és észreveszi, hogy sokkal közelebb kerül a marokkói sivataghoz.

Ezen kívül van úton a Szahara néhány fénypontja, mint pl Ait-Ben Haddou, Dade’s Gorge és a Todra-szurdokhogy nem szabad kihagynod.

Az utazás folytatódik Erfoud, egy kis sivatagi város, amely a Szahara kapujának tekinthető. Innen még 50 km van Merzougáig. Az utolsó állomás ez Wüstenort Rissani pompásan feldíszített városkapujával.

Úti jelentés Merzouga

Ebben az úti beszámolóban a marokkói tevetúrázás során szerzett tapasztalatainkról beszélünk. Az összegyűjtött benyomásainkat is megosztjuk veletek felejthetetlen sivatagi túra éjszakázással a sivatagi táborban. Természetesen adunk egy-két tippet is, hogy milyen ruha a legjobb és mennyibe kerül egy ilyen utazás Merzougában.

Sivatagi túra és tevetúra

Amikor megérkeztünk Merzougába, szeretettel fogadtak minket a sivatagi tábor fiúi. Finom mentatea fogadott minket és azonnal otthon éreztük magunkat. Egy után finom ebéd, ami frissen készült nekünk, azonnal újra fittnek és ébernek éreztük magunkat a közelgő tevetúrára. Mivel minden kiválóan meg volt szervezve, a poggyászunkat a szobában hagyhattuk, lezuhanyozhattunk, majd késő délután elkezdtük a sivatagi túránkat.

Nyugodtan hintáztunk be az Erg Chebbibe sivatagi hajóinkon, és ennyi Körülbelül 15 perc múlva elértük az első dűnéket. Ezek egyre magasabbak és lenyűgözőbbek lettek, és a homok vöröses-sárgán izzott az esti napsütésben. Hamarosan hatalmas homokdűnék tengerében találtuk magunkat. A tevegelés valóban lélegzetelállítóan szép volt.

Sivatag – Szahara

Egy darabig a dűne szélén maradtunk, hogy onnan lássuk a kilátást hihetetlenül szép naplemente hogy tanúja legyen. Olyan mélyen a Szaharában, mintha egyedül lennénk ott. Olyan csend volt körülöttünk, varázslatos pillanatok, amelyek felejthetetlenné tették marokkói utazásunkat.

Miután a nap lenyugodott, leereszkedtünk sivatagi táborunkba, ahol vezetőink, Youssef és Ismael már vártak minket. Ezen meglepődtünk szép tiszta tábor, amelyet a részletekre nagy odafigyeléssel terveztek. Az ágyak és sátrak ragyogóak voltak, sokkal jobbak, mint amire számítottunk a Szahara közepén. Egy kis luxus a mély marokkói sivatag közepén.

Az is A vacsora finom volt! A tagine volt a legízletesebb egész Marokkóban. Az este nagyon szórakoztató volt, és késő estig marokkói és osztrák dalokat énekeltünk a tábortűz körül. Sokáig feküdtünk a csodálatos csillagos ég alatt, és élveztük a varázslatos hangulatot.

Másnap reggel homokviharra ébredtünk. Igen, ez a sivatagban is megtörténhet, így a kötelező mentatea után egyből visszalovagoltunk Merzougába. Amikor odaértünk, egy… kiváló reggeli elkényeztetett.

Tipp: A tevelovaglás nagyszerű élmény, de egy idő után kissé kényelmetlenné válhat. Öltözz kényelmes ruhába, ne legyen rövidnadrág vagy szűk fehérnemű. Fogd magad napvédelem valamint sportcipővel a dűnék megmászásához. Ne felejtsd el te sem meleg öltözet: Ön a sivatagban van, és a hőmérséklet rendkívül változó nappal és éjszaka között. Még ha meleg vagy meleg van nappal, a hőmérséklet Merzougában gyorsan nulla fokra csökkenhet éjszaka. Még a Szaharában is esett hó.

Jeep Safari

Másnap jól megerősítve indultunk el Jeep Safari folytatni a felfedezést. Ez különösen érdekes volt Khamlia falu, ahol először hallottuk a spirituális Gnawa zenét. Később a fekete vulkáni sivatagamelyben vezetőnk, Hassan megmutatta nekünk, hogyan csináljuk mi magunk Kövületek és gyönyörű ásványokat találhat. A program része volt egy berber család és a mefisi bányák meglátogatása is. Nak nek A dzsippel visszamentünk Merzougába az algériai határok mentén, és fantasztikus kilátás tárult elénk az Erg-Chebbi aranysárga dűnéire.

Szállodák ebben a régióban: Merzouga

Elbűvölve ezek a lenyűgöző szaharai élmények, spontán úgy döntöttünk, hogy egy sivatagi szállodában töltünk egy éjszakát. Kasbah Azalay kiterjeszteni. A szálloda közvetlenül a sivatag szélén található, és fantasztikus medencével és a Szaharára néző szobákkal rendelkezik. Egy fárasztó tevelovaglás után a szálloda csodálatos hely volt a kikapcsolódásra és lazításra.

Itt találsz egy válogatást a fantasztikusak közül Sivatagi szállodák és üdülőhelyek Merzougában.

A legjobb sivatagi táborok bérelt autóval érkezők esetén

Ha kicsit kutakodsz az interneten, találkozol egy ilyennel nagyszámú utazási szolgáltató. Így nem könnyű megtalálni a tökéletes ajánlatot. Elvileg csak azt javasoljuk, hogy nézze meg a túrákról szóló beszámolókat itt. A sivatagi túrák menete (tevejárás, vacsora, sivatagi éjszakázás) nagyon hasonló, csak a sivatagi táborok felszerelése tér el.

Itt mutatjuk be a miénket 3 legjobb ajánlás a sivatagi táborokhoz Merzougában korábban:

  • Olcsó és jó: A Berber tábor egy kicsi, de finom és olcsó Sivatagi tábor Merzougában. Remek lehetőség a sivatag hiteles megismerésére.
  • Nagy sivatagi tábor: A Nagyon Chebbi tábor tartozik a legjobb sivatagi táborok Merzougában. Ez tényleg csodálatos micsoda kényelmet találhat a sivatagban! Különleges élményként itt töltheti az éjszakát akár sátorban, akár a szabad levegőn.
  • Tiszta luxus: Valóban felejthetetlen tartózkodás a luxustábor biztosítja Sahara Majestic luxustábor. Itt szó szerint minden apróságban el lesz kényeztetve.

Vezetett túrák Marrakechből Merzougába

Ha nem egyedül utazik bérautóval, nem kell kihagynia a sivatagi kalandot. Marrákesből és még ab Fes tényleg szuper lesz Kirándulások Merzougába felajánlott.

Ezek a túrák általában étkezést is tartalmaznak, és vannak további városnéző állomások is, például a Clay Cityben Ait-Ben Haddou és a Todra-szurdok, behelyezve. Ezeket a túrákat könnyedén lefoglalhatja online előre. Íme a legjobb túrák:

Amit várhatsz egy szaharai túrától:

  • Rendkívül jó ár-érték arány. Egy éjszaka ára a sivatagban egy berber sátorban, beleértve a teve túrázást, bőséges vacsora és finom reggeli gyakran 40 euróba kerül személyenként. Természetesen a luxusnak itt sincs határa.
  • A Tevelovaglás a Szahara mélyére mindig kínálnak. Lehetősége van csodálatosan szép képeket készíteni a merzougai dűnékről.
  • A sivatagi táborok jól és kényelmesen felszereltek, természetesen megtalálja Mosdók és WC-k.
  • Szintén a Marokkói vendégszeretet és a helyszíni támogatást kell hangsúlyozni. Biztonságban éreztük magunkat és mindig jó kezekben voltunk.

Itt találja Merzouga legjobb szállásait:

Booking.com


A cikkben szereplő hivatkozások egy része úgynevezett társult link. Kattintással és foglalással egy kis jutalékot kapunk. Az utazási ára azonban nem változik.