Szeretne gyorsan átélni egy nagy kalandot? Mi sem egyszerűbb ennél! A nagy német vidámparkokban olyan dolgok történhetnek, amelyeket gyakran csak filmekben vagy távoli országokban láthatunk. Legyen szó Mexikóról, vadnyugatról, utazás a jövőbe vagy a középkorba: sok ötletesen megtervezett tematikus világ lenyűgöző kalandtúrákra viszi az egész családot.

Változatos témavilágok és gyors tempójú túrák

Németország számos szabadidős és kalandparkot kínál minden korosztály számára. Az öt legjobb meglátogatása néha az év bármely szakában és bármilyen időjárási körülmények között lehetséges. A kölni körzetben található Phantasialand Európa egyik legrégebbi és legismertebb vidámparkja. Az akciók, túrák és egyéb látnivalók hatalmas kínálata mellett érdemes megszállni a sokszor mókás kalandszállodákban is. A tágas terület a legendás „Black Mamba” hullámvasúttal több nap alatt felfedezhető. A Serengeti Park Hodenhagen nyugodtabb, de mégis izgalmas. A Lüneburg Heath közepén elhelyezkedő családbarát állat- és szabadidőparkban gyermekkori álmok válnak valóra. A szabadon kóborló vadon élő állatok, például oroszlánok, fehér tigrisek és elefántok közelről és egy kalandos szafarin fedezhetők fel. A park vendégeinek itt is van lehetőségük kényelmes üdülőhelyeken éjszakázni.

Ünnepi szórakozás a nyaraláson

A vidámparkok gyakran népszerű nyaralóhelyek közelében helyezkednek el, és könnyen megközelíthetők a Balti-tengeren, Bajorországban vagy a Fekete-erdőben töltött nyaralás során. Például a Hansa Park a balti-tengeri Sierksdorf üdülőhelyen. Németország egyetlen tengerparti kalandparkja a túrákon és az üdülőhelyen kívül számos tematikus világnak ad otthont, amelyek lazán kötődnek a középkorral és a Hanza-korszakhoz. Egy egész kontinens miniatűrben található a jól ismert Europapark Rustban, a Fekete-erdő közelében. Izgalmas nemzeti falvak, túrák és kalandszállodák változatos hétvégét tesznek lehetővé nyaralása alatt is. A park fénypontja a „Blue Fire Megacoaster”. Az adrenalinszint elkerülhetetlenül megemelkedik a pörgős hullámvasúton. Bajorország kínál többek között a Geiselwind szabadidős régiót, amely az állam határain túl is ismert. A Nürnberg és Würzburg között található, a látogatók mintegy 400 000 négyzetméteren várják a lovaglás tűzijátékát. Számos műsor, esemény és tematikus világ teszi teljessé a változatos kínálatot. A látványosságok és az állatkertek kifinomult keverékének köszönhetően az adrenalinfüggők és a kisvendégek egyaránt megérik a pénzüket.

Fotó: © MaciejBledowski – Fotolia.com

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://www.reiseguide.de/abenteuer-im-gepaeck-die-abenteuerlichsten-freizeitparks-deutschlands/