Pozsony legjobb 15 látnivalója

A gyönyörű város Pozsony Szlovákia fővárosa (régebben a Magyar országgyűlés fővárosa) igazán nagyszerű látnivalókkal és látnivalókkal várja látogatóit. Főleg a történelmi óváros sok mindent érdemes megnézni, és felfedezni. Így számos dolgot élvezhet egy városi kirándulás során briliáns nézőpontok, sétáljon végig a gyönyörű Duna-sétányon, és tegyen néhány kellemes megállót a számos felkapott kávézó és bár egyikében. Városnézés közben biztosan találkozik egy-két híres bronzszoborral, mint például a „Gaffer”, amely szemtelenül kikandikál egy aknafedélből. Egy dolog világos: a Duna-parti város a sok érdekes látnivalóval biztosan inspirálni fogja Önt! De mik az abszolút legjobb látnivalók Pozsonyban, melyek az igazi bennfentes tippek egy városi kiránduláshoz, és mely tevékenységeket ne hagyd ki?

Ebben az útikalauzban bemutatjuk Pozsony 15 legjobb látnivalóját, amelyeket semmiképpen sem szabad kihagyni. Remek képeket, legjobb tevékenységeket és bennfentes tippeket is találhat, valamint azt is, hogy hol találhat mesés szállást. Tökéletes a következő városi kiránduláshoz!

Jó tudni!

Ha még mindig egy különösen menőt keresel Szállás Pozsonyban akkor ezt megtehetjük helyetted Grand Hotel River Park nagyszerűen Spa terület ajánlani.

1 nap Pozsonyban elég a főbb látnivalók felfedezéséhez. Ha részletesebben szeretné látni a várost, akkor érdemes jobb 2-3 nap tervezni.

Pozsony ezt megteheti látogasson el egész évben. Nagyon ajánlunk egy kirándulást a karácsonyi szezonban is, amikor megnyílnak a gyönyörű téli piacok.

Igazán zseniális ajánlat olcsó belépőjegyekvárosnéző túrák, ételtúrák, borkóstolók, sőt kirándulások után Wienmegtalálható a Get your Guide!

Régi Városháza és a Fő tér

A Régi Városháza a városvezetés egykori székhelye, amely 1868 óta ad otthont Szlovákia legrégebbi múzeumának. Pozsony egyik legnépszerűbb látnivalója. De nem csak a kiállítást érdemes megnézni; Kilátó a 45 méter magas toronyból az óváros háztetőire néző kilátással feltűnően gyönyörű. Innen felülről nyílik az egyik legszebb panoráma a pozsonyi várra és az óváros főterére. Az éves karácsonyi vásár is itt zajlik télen. E két látnivaló meglátogatása erősen ajánlott, és minden városi kirándulás fénypontja.

Tipp: A főtér közelében található szállás tökéletes kiindulópont a városnézéshez. A szépek nagyon ajánlottak Laurinska apartmanok.

Primatialpalais

A Primatialpalais egyértelműen Pozsony egyik legszebb látnivalója. 1778 és 1781 között épült és a… A bíboros rezidenciája. Egyedülálló, finom rózsaszín színével a Prímás Palota a város egyik legszebb palotája, és abszolút vonzza a szemet. Ez a történelmi látványosság belülről is megtekinthető, hiszen az első emeletet múzeumként nyitották meg a nagyközönség előtt. Nagyon érdemes itt megnézni őket csodálatos szobáka Tükrök csarnoka és a palota lélegzetelállító festményei, valamint a gyönyörű szökőkút az udvaron.

Bratislava Burg

A fehér Bratislava Burgmás néven pozsonyi vár, Pozsony leghíresebb látványossága és mi több nevezetessége a városnak. A 9. században épült, de története során többször bővítették és felújították. Különösen szép az elhelyezkedése egy 85 méter magas városi dombon, amelyre az óvárosból gyalog is könnyen feljuthatunk. A csúcsra jutva betöltődik a szép Várkert fantasztikus kilátással a környező területre és a város tetejére. A pozsonyi várat belülről érdemes megnézni, ahol egy érdekes múzeumot fedezhetünk fel a kastélyegyüttesben.

Michaelertor

Ez az egyedülálló Michaelertor a 13. századból való, egyértelműen Pozsony egyik legjobb látnivalója. Ez az épület egykor az erődváros északi bejárata volt, ma is fontos kapcsolata az óvárossal. A torony nemcsak kívülről igazi fénypont, hanem belülről is megtekinthető. A csúcspont egyértelműen a terasz 51 méter magas toronymert van egy fentről varázslatos kilátás a kastélyba és az óvárosba.

Tipp: A nyaralóapartman ÚJ design és magas színvonal egy bennfentes tipp ezen a területen. Gyönyörűen felújított és egy 16. századi épületben található.

UFO kilátó platform

A ufó valószínűleg az leglátványosabb kilátó A városlátogatás minden bizonnyal minden pozsonyi városi kirándulás egyik csúcspontja. 360 fokos panoráma 95 méter magas egyszerűen fantasztikus, és valószínűleg az egyik legjobb fényképezési lehetőséget kínálja a pozsonyi várban. Egy emelettel a kilátó alatt, közvetlenül az „UFO-ban” található egy étterem, ahol finom koktélokat és finom ételeket szolgálnak fel. Ez a futurisztikus torony a város egyik legfontosabb látványossága, és sok ember számára a látogatás része a városi utazásuk rögzített útvonalának.

Pozsony szobrai

Az egyedi szobrai Pozsony minden bizonnyal a legtöbbet fényképezett látnivalók a városban. Ezek a vicces bronzfigurák szétszórva vannak az óvárosban, és többé-kevésbé újra és újra elhaladsz mellettük. Pozsony leghíresebb szobrai a Cumila „gaffer”, aki kikandikál egy aknafedélből, a „Mentsd meg a nácikat“, egy igazán vicces kis ember, és a katona Napóleonkényelmesen dőlve egy padra.

Régi Brücke híd

A folyó mentén tett séta nagyon szép és ajánlott Donauufer von Bratislava. A hidak közül van egy fantasztikus kilátás a Dunán, a környéken és a város nevezetességeiben. Sok turista átmegy a Novy Most hídon, hogy eljusson az UFO-hoz. De onnan még szebb a kilátás Régi Brücke hídamely a vízpart mentén található, kicsit lejjebb.

Szlovák Nemzeti Színház (Operaház)

Ez Pozsony egyik legcsodálatosabb látnivalója Szlovák Nemzeti Színház, amelyet általában egyszerűen Operaházként ismernek. Hivatalosan a Szlovák Nemzeti Színház régi épületeként ismert, amely 1886-ban nyílt meg városi színházként. Előtte Élvezheti a gyönyörű operát is Ganymedes-kút 1888-tól.

Tipp: Az Operaház közelében találhat ehhez hasonló nagyszerű szállásokat Radisson Blu Carlton Hotel, Pozsony századi épületben.

Kék templom

Meghal Kék templom egy igazi bennfentes tipp Pozsonyban, és határozottan olyan látnivaló, amelyről nem mindenki tud. A szecessziós stílusban épült Szent Erzsébet templom mozaikokkal világoskék színű, abszolút vonzza a szemet. Ez a rendkívüli látvány az egyik legszebb fotózási lehetőség, és mindenképpen érdemes meglátogatni.

Tipp: Ha belülről szeretné meglátogatni a Kék templomot, érdemes korán kelnie, mivel a nyitva tartás csak reggel 7:00-tól 7:30-ig tart.

Kapitulska utca és Poor Clares templom

Meghal Kapitulska utca, az egyik legrégebbi a városban, Pozsony történelmi óvárosának nyugati részén található. A szűk sikátor a Szent Márton-székesegyháztól északra vezet a Szent Kereszt templomhoz. Séta közben még mindig élvezheti az eredeti óvárost, egy kicsit távol a nyüzsgéstől. A Szent Kereszt templom is Klarissenkircheérdemes megnézni.

Szent Márton székesegyház

Meghal Szent Márton székesegyház a 13. századból Pozsony egyik legjelentősebb vallási épülete. Különösen szép a gótikus székesegyház lenyűgöző, 85 méter magas tornya, amely gyönyörű türkizkék tetőjével jellemzi Pozsony városképét. A székesegyház a vár és az óváros közötti ösvényen található, városi sétával könnyen megközelíthető! A katedrálisra azonban a pozsonyi kastélyparkból nyílik a legjobb kilátás.

Thébai vár (Devin Burg)

Az egyedi Devin Burg a festői környezet pedig némileg Skóciára emlékeztet. Ezt a romot minden pozsonyi városi kirándulás alkalmával meg kell terveznie, még akkor is, ha körülbelül 10 kilométerre van a városon kívül. A thébai kastélyt a legjobban autóval lehet elérni Busszal vagy hajóval. A romok egyértelműen Pozsony egyik legjobb látnivalója.

Devin kastély – Thébai vár

Szlavin háborús emlékmű

A város másik fontos vonzereje a mintegy 52 méter magas Szlavin háborús emlékmű, amely 1957 és 1960 között épült a szovjet tiszteletbeli temető helyén a szovjet hadsereg elesett katonáinak emlékére. A város közepén, egy hegyen található, és csodálatos kilátást nyújt a várra és a városközpont egy részére.

Palais Grassalkovich

Egy másik érdekes látnivaló Pozsonyban ez Palais Grassalkovich, amelyet gyakran „Elnöki Palotának” is neveznek. Ez a rokokó késő barokk palota 1760 körül épült, ma Szlovákia elnökének rezidenciája. Nyáron különösen kellemes a látogatás, amikor a barokk kertek pihenésre és kikapcsolódásra csábítanak.

Palais Grassalkovich

Pozsony: városnéző túrák, jegyek és Társ

Ha nem feltétlenül szeretné egyedül felfedezni Pozsonyt, lehetősége van csatlakozni egy vezetett túrához. Az online portálon Get your Guide Az izgalmas városnéző túrák mellett olcsón is találkozhatunk Belépőjegyek, Főzőtanfolyamok, Borkóstolók és felejthetetlen kirándulások a die régióban!

Ők is nagyon szuperek véleményekamelyet foglalás előtt összehasonlíthat.

A legjobb szállás Pozsonyban

Pozsonyban találsz egyet fantasztikus szálláslehetőségek széles választéka. Az olcsó hátizsákos hostelektől a stílusos apartmanokig, panziókig és medencés szállodákig minden elérhető. Ha egy ajánlott szállást keres Pozsonyban, akkor ezeket a tippeket adhatjuk…Érdemes megnézni!

  • Menő hostel: A Hostel Folks az egyik legjobb hátizsákos szálló a városban. Ingyenes italok, szép közös helyiség és tiszta szobák állnak rendelkezésre.
  • Gyönyörű nyaraló apartman: A Apartman pozsonyi vár egy gyönyörű új nyaralóapartman nagyon központi helyen. Az ár tartalmazza az ingyenes parkolóhelyeket!
  • Bájos szálloda: A LOFT Hotel Bratislava lenyűgöz a nagyszerű szobákkal, a finom reggelivel és a tökéletes elhelyezkedéssel az óváros szélén.
  • Elegáns 5 csillagos szálloda: A Grand Hotel River Park a szálloda egy különleges tartózkodásra. A vendégek szeretik a svédasztalos reggelit, és a fürdőrészleg is egy álom.

Keresse meg a legjobb szállást Pozsonyban:

Booking.com


A cikk eredeti nyelven itt olvasható: https://www.placesofjuma.com/de/bratislava-sehenswuerdigkeiten/