A görögországi Santorini egyik leglenyűgözőbb és a Kikládok leghíresebb úti célja . Ez a vulkáni eredetű sziget zord sziklás tájáról híres, ahol a sziklák lejtői, valamint az ikonikus fehérre meszelt házak és templomok páratlan képeslap hátteret varázsolnak . Santorini legfontosabb látnivalói közé tartozik a gyönyörű Oia városa és a festői főváros, Fira, amelyek évente több ezer látogatót vonzanak a világ minden tájáról. A Santorini-i vakáció során azonban számos más gyönyörű látnivaló és kiemelt látnivaló várja a látogatókat. Ide tartoznak a történelmi régészeti lelőhelyek, ősi kolostorok, romantikus falvak, látványos túraútvonalak és lélegzetelállító természetes öblök. De melyek Santorini legjobb látnivalói, melyek az igazi bennfentes tippek, és melyek azok a helyek, amelyeket nem szabad kihagyni?

Ebben az útikalauzban minden fontos információt és tippet talál a görögországi Santoriniről. Megmutatjuk a nagyszerű képeket, a legjobb látnivalókat és strandokat, bennfentes tippeket árulunk el, és megmutatjuk, hol találhat nagyszerű szállást!

Általános információk Santoriniről

Szantorini , gyakran Santorini , egy 5 szigetből álló szigetcsoport Görögország déli Kükládjaiban. Az Égei-tengerben található, mintegy 19 km-re Iostól és 77 km-re Milostól . Szantorini félhold alakú főszigete világhírű, jelenlegi megjelenése a Kr.e. 16. századi vulkánkitörésnek köszönhető. Létrehozták a Kr. e. A sziget ma a szigetugrálás, sétahajózás kedvelt állomása, de a sok látnivaló és strand miatt keresett választás egy hosszabb nyaraláshoz is. Mágnes a látogatók számára Oia és Fira, két gyönyörű hely a kráter szélén, amelyek hagyományos fehér házaikkal és kék kupoláikkal lenyűgözőek. De a sziget többi részét is érdemes megnézni! Egy túrán hihetetlenül gyönyörű öblök csodálják meg, lenyűgöző hegyek és sok varázslatos falu található a belső terekben. Szantorini fontos régészeti feltárásoknak is otthont ad, mint például az Akrotiri és az ókori Thera.

Szantorini 76,2 km² területével és körülbelül 17 500 lakosával Görögország egyik kisebb szigete, ezért könnyen felfedezhető egy bérelt autóval vagy quaddal. Viszonylag kis mérete ellenére Santorini meglepően sok látnivalója van. Szóval érdemes tovább maradni! Nyugaton a Kaldera meredek sziklái a jellemzőek, míg keleten és délen lélegzetelállító fekete, vörös, sőt fehér vulkáni sziklák találhatók. A sziget belsejében mintegy 1200 hektáron termesztenek bort, és sok régi falu van, amit érdemes meglátogatni. A legmagasabb hegy az 567 méter magas Profitis-Ilias, amely ideális túrázásra, és uralja a nyugati part panorámáját.

A legjobb helyek Santoriniban

Egy szantorini nyaralás során gyönyörű helyekre, számos tevékenységre és fantasztikus látnivalókra számíthat. Itt összefoglaltuk Santorini szigetének legfontosabb látnivalóit és legjobb látnivalóit, beleértve a bennfentes tippeket is, egy pillantással.

Oia

A varázslatos, 500 lakosú Oia falu minden bizonnyal Santorini egyik legfontosabb látnivalója. A sziget északnyugati részén található Oia a sziget szimbóluma lenyűgöző kráterperemének, hagyományos fehérre meszelt házaknak és kék kupoláinak köszönhetően. A központban tett túra során a lenyűgöző kilátóhelyeken és a számos gigantikus fényképezési lehetőségen is meg fog lepődni. Művészfaluként is ismert, több mint 20 galériát és számos kézműves termékeket árusító üzletet talál. Az óváros nevezetességei közé tartozik a hosszú Nikolaou Nomikou sikátor, a Panagia Akathistos Himnusz-templom, az Oia Blue Domes, a Tengerészeti Múzeum, a Londsa-kastély és a szélmalmok. Ha úgy tetszik, lesétálhat az Ammoudi-öbölbe vezető 300 lépcsőn, és élvezheti a csodálatos hangulatot a kikötőben. Oiában Santorini leghíresebb naplementéit is megcsodálhatja.

Oia a körutazás turisták kedvelt célpontja, így a központ napközben nagyon forgalmas lesz. Igazi bennfentes tipp, hogy elkerülje az egynapos túrázók nyüzsgését, látogassa meg napkeltekor. Akkor szinte önmagad elé tárul a legszebb látnivalók és kilátók, és zavartalanul élvezheted a varázslatos hangulatot.

Tipp : Oia egyedülálló szállodái különösen népszerűek. Egy bennfentes tipp az Aspaki by Art Maison , a híres Instagram-szpot mellett, ahonnan a kék kupolákra nyílik kilátás.

Londsai kastély

A Londsa kastély , más néven Argyri kastély romja, egyik leglátványosabb kilátója Oiában található, és Santorini . Ez a népszerű látványosság a nemesi Argyri család otthona volt a középkori velencei uralom idején, és egykor védelmet nyújtott a kalóztámadások ellen. A bizánci erőd azonban már a 19. században leromlott, csak az őrtorony maradt valamennyire sértetlen. Ma mesebeli panorámában gyönyörködhet a londsai kastélyból, melyből csodálatos kilátás nyílik a szélmalmokra és a hagyományos barlangházakra. A naplementekor tett látogatás különösen népszerű, mivel ez az egyik legszebb a szigeten. Látogatók százai gyűlnek össze naponta, hogy megtapasztalják ezt a varázslatos színjátékot a régi erődben.

Amoudi-öböl

A festői Amoudi-öböl közvetlenül Oia tengerparti városa alatt fekszik, és Santorini abszolút csúcspontja. Ez a romantikus halászfalu a régi kikötővel a sziget egyik legszebb helye és Santorini egyik fő látnivalója. A vörös sziklák, a színes házak és a türkizkék tenger kontrasztja egyszerűen varázslatos, olyan panorámát varázsol, mint egy képeslapon. Számos mesés étterem frissen fogott halat és tenger gyümölcseit kínál kiváló helyen, közvetlenül a tenger mellett. Ha van kedve úszni, 100 métert végigsétálhat a parton, és a végén egy kis, gyönyörű sziklás strandot kaphat. Amoudi kikötője népszerű kiindulópont a hajókirándulásokhoz, beleértve a szomszédos Thirassia szigetet is.

Tipp : Közvetlenül a kikötő előtt van néhány parkolóhely. Egy másik lehetőség a meredek cikk-cakk lépcső 300 lépcsőfoka Oiából le az öbölbe.

Fira

A főváros , Fira , más néven Thira, a sziget igazi ékköve. A nyugati parton, egy 300 méter magas sziklán található, és Santorini egyik legszebb látnivalója. Rengeteg látnivaló van a központban, és lenyűgöző terek, múzeumok és látványos kilátók tárháza várja Önt. Egyszerűen varázslatos a panoráma a fehérre meszelt házakkal és a meredek krátersziklákkal, amelyek a mélykék tengerrel együtt egyedülálló fotózási lehetőséget biztosítanak. Firában érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, a Metropolisz katedrálist, a katolikus negyedet az Ágios Ioánnis baptisták templomával és a Fira három harangja templomot. További különlegesség a híres Karavolades lépcsőház, amely 588 lépcsővel vezet le a kikötőbe. Felfelé a legjobb módja a modern felvonó, amely szintén csodálatos kilátást nyújt.

Tipp közül sok legmenőbb barlangszállodái : Fira ad otthont Szantorini , mint például az Iriana Suites lélegzetelállító kilátással a tengerre és egy csodálatos medencével.

Thera Őskori Múzeum

A Thera Prehistoric Museum minden bizonnyal az egyik kihagyhatatlan múzeum Santorini-n, és kötelező mindenkinek, aki érdeklődik a sziget lenyűgöző történelme iránt. Ez a látványosság a fővárosban, Firában található , azon a helyen, ahol egykor a földrengés által elpusztított Ypapanti-templom állt. A környéken tett túra rengeteg ókori leletet tár fel. A sziget különböző régészeti lelőhelyeiről származnak, különösen a minószi Akrotiri városból és az ókori Thera városából. Időrendi sorrendbe rendezett gyűjtemény látható, értékes kerámiákkal, ékszerekkel és művészeti tárgyakkal. Igazán kihagyhatatlan viszont a múzeum alagsorában található eredeti falfestmények és faldomborművek.

Tipp : Mindenképpen pénzt takaríthat meg egy 3 napos kombinált jeggyel, amely Akrotiri és az ókori thérai régészeti lelőhelyre is belépőt tartalmaz.

Túraútvonal Firától Oiáig

A Firától Oiáig vezető túraútvonal minden bizonnyal az egyik legszebb túra Santorini-n, és igazi csúcspont az aktív nyaralók számára. Ez a lenyűgöző, jól megjelölt magaslati ösvény nagyrészt a kráter peremén vezet, és valószínűleg a Santorini-i kaldera legszebb kilátásait kínálja. A 10 kilométeres út Firától Oiáig 3-4 órát vesz igénybe fotózási szünetekkel, és számos gyönyörű látnivaló várja az út során. Bár a túra nem nehéz, a masszív cipő, az ivóvíz és a napvédelem elengedhetetlen. Könnyedén megteheti ezt a túrát egyedül, vagy csatlakozhat egy vezetett túrához, ahol még többet megtudhat Santoriniről. A visszaút legjobb módja taxival vagy busszal.

Akrotiri régészeti lelőhely

Santorini egyik leghíresebb látnivalója az Akrotiri , egy nagyon fontos régészeti lelőhely a sziget déli részén. Több mint 3500 évvel ezelőtt az egykori minószi várost elpusztította és virágkorában eltemette egy súlyos vulkánkitörés. A régészek csak 1967-ben fedezték fel újra ezt az ókori várost, amelyet ma még a „görögök Pompeijeként” is emlegetnek. Akrotiri jelenleg még feltárás alatt áll, és a sziget egyik legfontosabb régészeti lelőhelyeként látogatható. Ha egy kört tesz a hatalmas fedett területen, meg fog lepődni ennek a fontos őskori településnek a jól megőrzött maradványain. A legfontosabb leleteket a firai Régészeti Múzeumban állítják ki.

Tipp : Ha többet szeretne megtudni, a helyszínen 12 euróért foglalhat idegenvezetőt, aki kis csoportban vezet egy túrát.

Vörös tengerpart

A Red Beach , néha Kokkini Paralia néven ismert, kétségtelenül az egyik legszebb természeti hely a szigeten. Ez a látványos vörös öböl Santorini déli részén, az Akrotiri régészeti lelőhely közelében található, és rendkívüli megjelenésének köszönhetően népszerű turisztikai célpont. A festői szépségű város a vörös szikláknak köszönheti nevét, amelyek a türkizkék tengerrel és a fekete homokkal együtt olyan képeslap környezetet alkotnak, amely mintha egy másik világból érkezne. A látogatókat lenyűgözi ennek a lenyűgöző öbölnek a színeinek pompája, amely ilyen formában ritkán található Görögországban. Mindenképpen megéri egy nap úszni a Red Beachen, hiszen a vörös strand úszásra és pihenésre is kiváló.

Tipp különösen népszerűek : A déli parton a katamarántúrák . Ezek megállnak a Red Beachnél és más álomstrandoknál, mint például a White Beach!

Imerovigli

A 470 lakosú Imerovigli varázslatos városa egy bennfentes tipp Santorini-n. A Fira és Oia között, a Caldera kráteröböl legmagasabb pontján található hely látványos hátteret kínál távol a főbb városok nyüzsgésétől. Festői utcák, számos lépcsőház, fehér házak, kék kupolák és a csendes légkör szinte varázslatos környezetet teremt. Amikor sétál a hagyományos városban, le fog nyűgözni a csodálatos építészet, és teljes mértékben élvezheti a romantikus Santorini érzést a tipikus turistaösvényen. Számos szép kávézó található közvetlenül a sziklák között, és olyan látnivalók is találhatók, mint a Skaros Rock, egy lenyűgöző szikla, amely uralja a tengerparti tájat. A látványos túraútvonal a sziklák mentén Oia vagy Fira felé is gyönyörű.

Tipp : Az Imerovigli remek választás egy romantikus Santorini-i tartózkodáshoz! Az ottani szállások, mint például az elegáns Stella Rocca A Mare medencével, szintén fenomenálisak.

Skaros szikla

Az Imerovigliben található Skaros szikla Santorini egyik legfestőibb látnivalója, és nem szabad kihagyni a rövid túrát az „Ekklisia Theoskepasti ösvényen” a csúcsra, vagy csak egy pillantást a lenyűgöző vulkanikus sziklára. Ez a lenyűgöző, 20 méter magas kő egy hatalmas sziklán található a tenger mellett, és Imerovigli faluból közelíthető meg. A Skaros-szikla a 13. század eleji középkori településről kapta a nevét, amely egykor erre a meredek sziklára épült, hogy megvédje a kalózok támadásait. Az 1650-es vulkánkitörés után az erőd elpusztult, és a település egy része a tengerbe esett. Ma az impozáns Skaros-szikla az erőd maradványaival Santorini szigetének egyik szimbóluma.

Vlichada strand

A Vlichada Beach kétségtelenül az egyik legkiválóbb természeti kincs Santorini szigetén. Szantorini holdpartjaként is ismert, és egy hihetetlenül bizarr tájjal varázsol el, mint valami mesekönyvből. A tengerpart monumentális, bonyolult formájú sziklái fehér és sárga színűek, a tenger pedig a kék legszebb árnyalataiban csillog. Ezt a helyet gyakran használják esküvői fotózások helyszínéül is varázslatos környezete miatt. A 800 méter hosszú strand nagy része azonban gyakran kihalt, és garantálja a pihentető napokat Santorini-n. A strand felső végén található egy csinos taverna, amely napernyőket és nyugágyakat is bérel, és pihenésre invitálja Önt.

Pyrgos

falu Pyrgos , más néven Pyrgos Kallistis, egy bennfentes tipp mindenkinek, aki Szantorini gyönyörű helyeit is szeretné felfedezni. A sziget legmagasabban fekvő városaként látványos helyen található a Profitis Ilias hegy lábánál, egy dombon, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a sziget szőlőültetvényeire. Ami igazán lenyűgöző Pyrgosban, az a velencei kastélyegyüttes a számos középkori utcával, amelyek igazi labirintust alkotnak, és amelyekben számos szép taverna, borozó és butik rejtőzik. Számos érdekes látnivalót is felfedezhet, például Santorini helytörténeti múzeumát, 48 templomot és számos gyönyörű kilátót.

Tipp : Igazi ajánlás a Franco’s Café látogatása, ahol esténként a legszebb naplementéket élvezheti finom falatok és italok mellett.

Nea Kameni vulkanin

A Santorini szigetéről induló kirándulások kedvelt célpontja a még mindig aktív vulkáni eredetű Nea Kameni sziget , melynek neve olyasmit jelent, mint „Az új égett”. Ez a lakatlan sziget Santorini kalderájában található, körülbelül 1,5 kilométerre a fővárostól, Thirától. Egy 1707 és 1709 közötti kitörés során keletkezett. A mindössze 2 kilométeres átmérőjével viszonylag kicsi, de különleges természetének köszönhetően nap mint nap sokféle kirándulóhajó látogatja . Egy felfedező túra során a látogatóknak lehetőségük nyílik megmászni a 127 méter magas vulkáni krátert, ahol még mindig felszáll a kénes füst és vízgőz. A sziget körül a tengerben is vannak meleg források, amelyek ideálisak úszásra.

Tipp : Egyes hajókirándulások a szomszédos Palea Kameni szigetre , az úgynevezett „Old Burnt One”-ra is irányulnak, ahol más meleg forrásokat is találhatunk a tengerben.

KAMARI

Kamari egy igazi gyöngyszem és Santorini gyönyörű faluja, legnépszerűbb nyaralóhelye. A sziget keleti partján található, és az azonos nevű Kamari strandnak köszönhetően igazi fénypontja a felejthetetlen tengerparti nyaralásnak! Rendkívül lenyűgöző tengerparti hátteret varázsol itt, hiszen a Mesa Vouno hegy sziklái, a fekete kavicsok és az Égei-tenger türkizkék tengere képeslapos hangulatot varázsol a javából. A tengerparti sétány is teljesen elbűvölő, és népszerű találkozóhely a helyiek és a turisták számára. Számos üzlet, étterem, taverna és kávézó csábít sétálni és szórakozni. Az üdülőhely egyik legfontosabb látnivalója az Old Thera, egy fontos ókori régészeti lelőhely, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerpartra.

Tipp : Igazi bennfentes tipp a Hotel Matina , egy bájos 3 csillagos szálloda, gyönyörű medencével, finom reggelivel és nem messze a strandtól.

Alt-Thera

Old Thera Santorini ősi városa egyik legfontosabb látnivalója. A Kr.e. 9. századból való. Kr.e. 726-ig lakott, és Akrotírihoz hasonlóan története vulkánkitöréssel zárult. A maradványokat csak 1904-ben fedezték fel és ásták ki. Ma az agora romjait, a hypostyle csarnokot, a színházat és számos templomot tekinthet meg egy túrán, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre. Ez a régészeti lelőhely lélegzetelállító helyen található a 360 méter magas Mesa Vouno hegy gerincén, és a Kamari faluból induló cikcakkos úton való utazás vagy túra fantasztikus élmény. A csúcsra jutva egy rövid utat sétál a jegypénztártól az ásatási helyszínig, és ismét csodálatos kilátásban lesz része.

Fehér tengerpart

Egy bennfentes tipp Santorini legszebb látnivalói között a White Beach . Ez a rejtett álomstrand a sziget déli részén található, és csak vízi taxival vagy vezetett hajótúrával érhető el. A hófehér sziklák és sziklák, amelyekről az öböl „White Beach” nevet kapta, teljesen egyediek. Ez a kivételes fehér strand ideális úszásra, és főszezonban lehetőség van napernyők és nyugágyak bérlésére. Ami figyelemre méltó, hogy a homok itt nem fehér, mint azt várnánk, hanem inkább sötét, mint Szantorini szinte mindenhol. A White Beachen nem kínálnak ételt, ezért mindenképpen vigyél magaddal elegendő italt és ételt az útra.

Tipp : Főszezonban egy taxihajó 10 euróért közlekedik a Red Beach és a White Beach között. Vagy tehet egy vezetett hajótúrát erre az álompartra.

Santorini Bormúzeum

A Szantorini Bormúzeum , más néven Koutsogiannopoulos Bormúzeum ajánlott úti cél minden bor iránt érdeklődő számára, és többet szeretne megtudni a sziget borainak történetéről. A szárazföld belsejében fekszik, a Fira és Kamari közötti útvonalon, és népszerű állomása a szigeti túráknak. A Santorini Bormúzeum elhelyezkedése mindenképpen egyedülálló. Ez a népszerű múzeum egy nyolc méterrel a föld alatti barlangban található. A túra végén a helyi borok kóstolója lesz. Ha szeretné, a szomszédos üzletben megvásárolhatja a remek borok egyikét emlékbe, hogy hazavigye.

Tipp : A Santorini Bormúzeum most nagyon népszerű. is foglalhat belépőt a múzeumba, beleértve az audiokalauzt és a borkóstolót is Előzetesen online !

Profitis Ilias

legmagasabb hegye 566 méteres magasságával a Profitis Ilias Santorini , és a kirándulások és túrák kedvelt célpontja. A hegy egyik legfontosabb látnivalója azonban az azonos nevű kolostor, a Profitis Ilias . A sziget szívében található, mintegy négy kilométerre a bájos Pyrgos falutól, és vezetett kiránduláson keresztül, vagy önállóan, bérelt autóval vagy gyalog megközelíthető. A kolostort 1711-ben alapították, és ritka ikonok, egyházi írások és ősi kéziratok gyűjteményének ad otthont. A komplexum a kolostor főépületéből és a Szent Nektarios kápolnából áll. A látogatók megtekinthetik a templomot és az udvart.

Megalochori

A kicsi, bájos Megalochori falu Santorini belsejében található, és távoli elhelyezkedésének köszönhetően egy kis bennfentes tipp maradt. Fehér sikátorok, bájos házak és gyönyörű templomok kék harangtornyokkal igazi labirintusa hívogat ide. Lehetősége van ellátogatni Megalochori szép tavernáiba és borozóiba, hogy megtapasztalhassa az egyedülálló hangulatot. Érdemes megkóstolni a híres desszertbort Vinsanto , amelynek eredete erről a környékről származik.

Elveszett Atlantisz élmény

A Lost Atlantis Experience egy modern, interaktív múzeum, igazi ajánlás gyermekes családok számára. Rossz időben is kitűnő tipp a látogatás, hiszen minden szoba a múzeumon belül található. A szentelték kiállítást az elveszett Atlantisz mítoszának . Egy utazásra indul a görög történelem, mitológia, filozófia és geológia felé. Sok érdekes dolgot megtudhat Santorini minószi történelméről és Atlantisz mítoszáról. A fénypont ott a 9D mozi , ahol minden érzékszervével interaktívan megtapasztalhatja a Santorini egykori vulkánkitörését, majd a sziget későbbi pusztulását.

A legjobb szállások Santoriniban

kínálja látogatóinak Santorini fantasztikus szálláshelyek széles választékát , amelyek közül sok a magasabb árkategóriába tartozik. A ragyogó tengerparti szállodáktól kezdve a fantasztikus butikhoteleken, aranyos vendégházakon, a legjobban felszerelt apartmanokon és még barlangszállodákon is minden megtalálható itt. Íme az ajánlásaink a görögországi Santorini sziget legszebb szállásaihoz… Érdemes megnézni!

  • Dream Hotel Oiában gyönyörű : Az Art Maison Aspaki épületéből a vendégek a legjobb kilátást nyújtják Szantorini városára, és egyben híres Instagram-helyszín a fotók számára.
  • Barlangszálló Fira városában : Az Iriana Suites gyönyörű szobákat kínál, amelyek közül sok barlangstílusú is! A tengerre nyíló lélegzetelállító kilátás is egyedülálló.
  • Boutique Hotel Kamariban: A Santorini Crystal Blue egy kis butikhotel közvetlenül a tengerparton. A medence és a tipikus kükladikus stílus is csodálatos.
  • Adults Only Hotel Perissa : A Kouros Village Hotel egy gyönyörű és stílusos Adults Only Hotel. A strand is csak 2 percre van a szállodától.