Szakértők szerint 2023-ban drágábbak lesznek az ünnepi hétvégék. Foglalás előtt érdemes összehasonlítani az utazási szolgáltatókat. Így akár 58 százalékos megtakarítás érhető el.

Hannover/München – A Tui utazási iroda a múlt héten a fogyasztóknak megkongatta a vészharangot : 2023-ban az ünnepnapokon drágábbak lesznek a csomagok ezen a nyáron . Figyelmeztetés lesz az is, hogy kevesebb lesz a last minute utazás, hiszen a korábbi válságok miatt 2023 nyarán olyan nagy az utazási kedv a németeknél, mint a koronajárvány előtt. A 2023-as nyaralás foglalása során megtakarítható tippek a legjobbak.

Vakáció 2023: Azok, akik összehasonlítják a szolgáltatókat, akár 58 százalékot is megtakaríthatnak ugyanazon az utazáson

A megtakarítási lehetőségek pedig óriásiak, amint arról a Kreiszeitung.de is beszámol . Mert – amit sokan nem tudnak – nem ritka, hogy a különböző utazás közvetítők eltérő árat kérnek egy és ugyanazon utazásért. A Check24 összehasonlító portál jelentése szerint akár 58 százalékos megtakarítás érhető el, ha a szolgáltatókat a 2023-as nyaraláshoz viszonyítjuk. Családok esetében akár 4895 euró megtakarítás is lehetséges. És egy nagyon jó tipp az nyaralási szezon előtt: az early bird foglalási kedvezmények idén óriásiak, ami sok foglalásnak ad előnyt. A szakértők azonban azt tanácsolják, hogy nyáron ne várjanak last minute ajánlatokra, mivel ezek az utak hiánycikkek lesznek a kesőbbiekben

És ha valóban spórolni akar, akkor most siessen, mert a 2023-as nyári vakáció csomagtúráinak early bird szezonja már elkezdődött. Ha nyári nyaralást tervez, érdemes most foglalnia, hogy élvezze a magas early bird kedvezményeket és a különleges utazási ajánlatokat. Ugyanis a szolgáltatók összehasonlításával az utazók akár 58 százalékot is megtakaríthatnak az azonos utazási csomagon. Emellett a tartós infláció miatt a nyár felé induló nyaralási csomagok áremelésére kell számítani.

Minél korábban döntenek a nyaralók, hogy a 2023-as nyári idényben utaznak, annál olcsóbb lesz

„Minél korábban döntenek a nyaralók a 2023-as nyári idény utazási célpontról és lefoglalják az utazást, annál nagyobb a választék az olcsó, hosszú időre ingyenesen lemondható early bird feltételek közül” – mondja Martin Zier, a nyaralási csomagokért felelős ügyvezető igazgató a CHECK24-ben. „Ha a különböző szolgáltatókat is összehasonlítja, akár több száz eurót takaríthat meg.”

A Check24 szerint egy család akár 4895 eurót is megtakaríthat ugyanarra a szervezett utazásra a szolgáltatók összehasonlításával. Példa: Egy hét egy ötcsillagos szállodában Hurghadában és Safagában, beleértve a repülőjegyeket és az all-inclusive étkezést, 3583 euróba kerül két felnőtt és egy gyermek számára.
Nyaralás 2023: Rengeteg megtakarítás érhető el, ha összehasonlítjuk az üdülési szolgáltatókat

A legdrágább szolgáltatónál a kiscsaládosok 8478 eurót fizetnek ugyanazért az utazásért, azonos feltételekkel. Ez azt jelenti, hogy a szervezett utazások összehasonlításából származó megtakarítás 58 százalék. Nyaralni kétszer is el lehet menni, ha van rá mód.

A 17 népszerű üdülőrégióban figyelembe vett közel 250 utazásnál átlagosan 12 százalékot, azaz 472 eurót takarít meg a szolgáltatók összehasonlítása az utazási költségeken – és ugyanazzal a szállodával, azonos szobakategóriával és ellátással, valamint azonos utazási időszakkal és indulással a Check24 utazási szakértői szerint.

merkur.de cikke nyomán