Természetesen az ősznek és a télnek is vannak szép napjai, de amikor csak reggel lesz félvilágos, kora délután pedig sötétszürke borítja a hétköznapokat, akkor még a legvidámabb emberek sem mentesek az enyhe melankólia- és mélabús rohamoktól. év végi depresszió.

Milyen csodálatos lenne elrepülni a sötét és fagyos időkből a világ olyan részeire, ahol a nap mindig csodálatosan melegít, ahol a kristálytiszta víz úszni csábít, és ahol a végtelen homokos strandok álmodozásra csábítanak! De itthon is van lehetőség kisebb szökésre. Legfontosabb tipp: Tekerje fel a fűtést, tegyen egy trópusi italt az asztalra, tegyen egy vándor DVD-t a lejátszóba, majd kényelmesen merüljön el egy nyári világban, amelyet ízlés szerint az akció, a romantika, a vígjáték vagy a dráma ural. Javasoljuk például az olyan vándorfilmeket, mint:

1. The Beach

A 2000-ben bemutatott „The Beach” amerikai-brit film drámai, olykor felkavaró történetet ötvöz a thaiföldi Ko Phi Phi Don szigetcsoport szinte pazar szépségével. A fő helyszín egy rejtett és gyönyörű homokos strand, amelyhez csak kevesen ismerik a hozzáférést. A fiatal amerikai turista, Richard (Leonardo DiCaprio) és egy szörfös házaspár, akik a barátai, kalandos keresésre indulnak, és végre rábukkannak a legendás tengerpartra, amelyet egy csapat fura kieső lakik. A három új maradhat. Az állítólagos trópusi paradicsom hamarosan problémás helynek bizonyul. A brit nő, Sal (Tilda Swinton) tekintélyelvű rezsimet vezet a csoport felett, a fő bevételi forrás a marihuána-kereskedelem, a féltékenység pedig mindennapos. A leszámolás erőszakos összetűzéshez vezet a marihuánatermesztőkkel, ami végül az állítólagos paradicsomból való kiűzéshez vezet.

2.Eat Pray Love

A dolgok vidámabbak az „Eat Pray Love” (2010) amerikai filmben. A főszereplő Julia Roberts a boldogtalan New York-i „Liz Gilbert”-t alakítja, aki egy válás és kudarcba fulladt viszony után szünetet tart: Liz egy évet tölt Olaszország, India és Indonézia nyaralóhelyein, hogy önmaga keresgéljen. Itt a film címe szerint sugalmazott minta szerint új szerelmet él át Indiában és végül Balin, az olasz konyha élvezeteit, ihletet és lelki békét az imák által.

3. Egy kincs, amibe beleszerethet (Fool’s Gold)

Az „A Treasure to Fall in Love with” (2008) című amerikai filmben a vidám, romantikus cselekmény valójában két kincs körül forog: egy régi kalózkincs körül, amelyet Finn (Matthew McConaughey) és Tess (Kate Hudson) keres a karibi vizeken. és a kincs a szerelmüket. A film elején (amelyet elsősorban az ausztrál Nagy-korallzátonyban forgattak) Finn és Tess egy elvált pár. A 112 perces film végén számos kaland után ők ketten kalózkincsben gazdagabbak és ismét szerelmesek.

4. Blue Crush

Kate Bosworth a „Blue Crush” című szörfösfilmmel ugrott be a fiatal amerikai filmsztárok felső ligába, „Anne Marie Chadwick” szerepében. A jól bevált hollywoodi modellt követve, Anne-nek, akit balesetet szenvedett, sikerül legyőznie félelmét és megvalósítani személyes „amerikai álmát”. Az ő esetében ez egy látványosan megrendezett szörfverseny győzelme volt a hawaii Maui szigetén. A győzelem kikövezi Anne útját a nyereséges professzionális szörfsport felé, amely anyagi függetlenséget ígér.

5. Into the Blue

A hollywoodi sztár, Paul Walker „Jaredként” bőven bemutathatja hatcsomagos testét a fenti és víz alatti „Into the Blue” (2005) thrillerben. Párja, Jessica Alba „Sam”-ként támogatja a szintén vékonyan rejtett szuperfigurájával. A Karib-térségben forgatott amerikai produkció nem fukarkodik az egzotikus hátterű akciójelenetekkel, amelyekben kokain gengszterek, cápatámadások és egy kincsesbánya alkotják a drámai keretet.

6. Ugyanaz, de más

Nemcsak amerikai, hanem német filmesek is szeretnek trópusi környezetben filmezni. A Detlev Buck rendező által 2009-ben bemutatott „Same Same But Different” című filmet Kambodzsában forgatták. A film egy megható szerelmi történetet mesél el Benjamin Schecker német újságíró igaz élményei alapján. Benjamin (a filmben David Kross szerepét tölti be) találkozik és beleszeret a bárlányba, Sreykeo-ba (Apinya Sakuljaroensuk) Pnom Penhben. Sreykeo AIDS-es és megfertőzi Bent. A két fiatal kapcsolata rendkívül nehézzé válik. De a film még mindig reményteli hangon ér véget.

7. 7 nap után elveszett (The Heartbreak Kid)

Az „After 7 Days Flittered” (2007) című amerikai vígjátékban a vígjátéksztár, Ben Stiller, mint a késői virágzó „Eddie” megbotlik Lilával (Malin Maria Åkerman) a mexikói csendes-óceáni üdülőhelyen, Los Cabosban. Eddie csak röviddel az esküvőjük előtt találkozott Lilával, és feleségében furcsa oldalakat fedez fel. Ezzel egy időben beleszeret honfitársába, Mirandába (Michelle Monaghan). A történet számos meglepő fordulata után Eddie, akit Lila és Miranda is elhagyott, végleg Los Cabosban telepszik le, és feleségül vesz egy mexikói nőt. De ez a boldogság is fenyegetettnek tűnik.

8. Tage am Strand (Adore)

Az ambiciózus ausztrál-francia mozi, a „Days on the Beach” (2013) Doris Lessing „A nagymamák” című novelláját adaptálja filmmé. Az új-dél-walesi tengerparton, Seal Rocks idilli tengerparti üdülőhelyén forgatott film két közeli barát történetét meséli el, akiket Naomi Watts és Robin Wright alakít, akiknek két 18 éves fia is közeli barátok. A férjek és az apák szinte semmilyen szerepet nem játszanak ebben a négyes konstellációban, amelyben egy nyáron a nők mindegyike szeretővé teszi barátnője fiát.

9. Soul Surfer

A „Blue Crush”-hoz hasonlóan a „Soul Surfer” (2011) amerikai film egy Hawaii-on élő szörfös történetét meséli el, aki profi akar lenni. A „Soul Surfer” igaz történeten alapul. Bethany Hamilton (AnnaSophia Robb) fogyatékossága a hiányzó karja. 2003-ban egy cápa leharapta az akkor 13 éves fiú bal karját. De nem adja fel, és makacsul törekszik arra, hogy profi szörfös legyen.

10. Soha többé ne szexelj az exeddel (Sarah Marshall elfelejtése)

Hawaii a „Never Have Sex With Your Again” című amerikai vígjáték helyszíne is, Jason Segellel, mint „Peter Bretter” a főszerepben. Bretter filmzeneszerző nyaralni megy a hawaii Oahu-szigetre Sarah (Kristen Bell) iránti csalódott szerelme után. Sara is felbukkan itt új szeretőjével. Peter kapcsolatba kezd a gyönyörű Rachellel (Mila Kunis), de nem sokkal ezután ismét kapcsolatba kerül exével. Az epizód egy humorosan elmesélt káosz bonyodalmakkal, amelyek végül happy enddel zárulnak.

A 10 legnépszerűbb vándorfilm

A cikk eredeti nyelven itt érhető el: https://www.reiseguide.de/10-top-fernwehfilme/