A Tunézia keleti partjainál található kis sziget remek nyaralási élményt ígér: Djerba mindössze 27 kilométer hosszú és 29 kilométer széles, de sok mindent kínál: napsütést, strandokat és bazárokat, valamint dromedárokat, datolyákat és dűnéket!

Azonnal elmondjuk 6 okmiért kell igazán nyaralni Djerba kellene csinálni!

1. Álomidőt nyaralni Djerbában

Egyszerűen hangzik – de legyünk őszinték: a nap KÖTELEZŐ nyaralni, igaz? ☀

Djerba szigete a keleti partoknál fekszik Tunézia a Gabès-öbölben a Földközi-tengeren. A sivatagi éghajlati övezetben található, de a Földközi-tenger ezt kompenzálja. Ez pedig enyhe és mediterrán klímát biztosít, valamint egy djerbai nyaralást Álom időjárási garancia. – Szóval csomagolj fényvédőt 😉

Az utazási szezon Djerbán hosszú: összesen van hat hónapamiben több mint 25°C uralkodni. Innen van a legmelegebb Május végétől október végéig 30°C feletti hőmérséklettel. A víz hőmérséklete június és november között legalább 20°C. Augusztusban és szeptemberben a nyaralók akár 26°C-os hőmérsékleten is úsznak.

A megközelíthetőség is ideális: A Repülési idő Bécsből csak két óra!

2. Álomszállodák kicsiknek és nagyoknak

Az időjárás mellett természetesen a megfelelő szálloda kiválasztása is kulcsfontosságú.
Egyet ígérünk: Djerbán garantáltan megtalálja az ízlésének megfelelő szállást! 😉
Számos csodálatos szálloda található az északi parton, ahol az aranypart húzódik. A Kiemel például „TUI BLUE Palm Beach Palace„vagy”TUI MAGIC LIFE Penelope Beach“.


TUI BLUE Palm Beach Palace

TUI MAGIC LIFE Penelope Beach

Szeretnél még egy tippet a szállodához? 🙌
A klub „ROBINSON Djerba Bahia“. A komplexumban mindent megtalál, amire vágyik a nyaralás során: hatalmas medenceterület, hosszú strand, Gyógyfürdő, szauna és sportolási lehetőségeket. Edzhet például az edzőteremben, a teniszpályákon, focitáborokban vagy strandröplabdázhat. 🏐Itt nem fogsz unatkozni, ígérjük! 😉

3. Művészet és kultúra

Ha nem akar az egész napot a klubban tölteni, megteheti A sziget látnivalói nézetébe és kultúrájába Djerba merülj el. A családok fénypontja a világ „Djerba felfedezése”: lakói történelmének és kultúrájának szentelt park. A „Djerba Explore” több mint 20 000 négyzetmétert fed le. Van egy falu fehérre meszelt falakamiben Butikok, Kávézók és Éttermek feltétel. A dolgok izgalmasak Krokodilpark ig, amely a legnagyobb a Földközi-tengeren. Több mint 400 krokodil él itt.

Az etetést minden nap 17 órakor nézheti meg. 🐊

A „Djerba Explore” megfelelője egy kirándulás a kisváros Erriadh. Itt hozták létre 2015-ben a legnagyobb utcai művészeti múzeum ország: A „Djerbahood” projekt részeként 30 ország 150 művésze kapott lehetőséget arra, hogy saját stílusukban festse ki a házfalakat. 250 mű díszíteni a kis falut. A műalkotások mindenhol megtalálhatók: falakon, kupolákon, ajtókon és udvarokon.

4. Menj el vásárolni egy bazárba Djerbában

Bármilyen csábítóak is a djerbai szállodakomplexumok, és olyan finomak is, mint egy all-inclusive klub ételei, bárki nyaral… Djerba az, feltétlenül benne kell lennie híres piacok Menjen vásárolni Észak-Afrikába. A hangulat, az illatok, a színek: egy séta egy djerbai piacon egyedülálló élmény!

A legnagyobb hely Djerbán van Home Souk, körülbelül 60 000 ember él itt. A név így fordítva: „Piac negyed”. Ideális úticél a piac kanyargós utcáinak felfedezéséhez. Szőnyegek, bőr, kaftánok, fűszerek, ékszerek – és persze datolyák is a kínálatban. Tunéziában kb 200 féle randevú!

5. Kirándulások Djerbán

Djerbai nyaralás során minden lehetséges, és számos kirándulás közül lehet választani. A nagy dolog: a myTUI App A Djerba-i kirándulás teljes programját rögzítik. Ha szeretne, merítsen ihletet, és azonnal foglaljon utazást. A túrákat másképp tervezték. Ha rövidebben szereted, válaszd például ezt Félnapos túra Djerba. Még a kisebb gyerekek sem fáradnak el, miközben kint járnak.

De az egyik nagyszerű is Egész napos túra, amely Djerbán túlra vezet. Az úti cél a tunéziai Szahara, ahol tevén vagy quaddal fedezheted fel a dűnéket!

6. Djerbától a Szaharáig

Bárki, aki úgy dönt, hogy túrát tesz Tunézia déli részén, kalandra indul. Ez az utazás során történik Matmata-hegység, egy hegység Tunézia délkeleti részén. A területet korábban nomád berberek lakták. A hegyekbe ásták be lakóházaikat, erődítményeiket, amelyek ma is látogathatók.

Ez egy nagyszerű megálló Höhlendorf Matmata. A 70-es és 80-as években több is volt itt A „Star Wars” epizódjait forgatták.. Matmatát ma „Star Wars Village” néven ismerik, ahol meglátogathatja a földalatti barlanglakásokat.

Ha délre hajtunk a Douz felé vezető úton, a sivatag egyre közelebb kerül. A legfontosabb állomás a Oasenstadt Douz, ahol 30 000 ember él. Korábban itt megálltak a karavánok, ma a turisták jönnek.

A várostól csak egy kőhajításnyira van a sivatag. Kezdje Douzban számos kirándulás a homokdűnékre. Ha szeretné, túrára indulhat, és egy sivatagi táborban töltheti az éjszakát.

Meggyőztük? Vagy több okra van szüksége? 😉