Mit érdemes megnézni Marokkóban

A szépeket Városnézés jellemzői ban ben Marrakesh hogy az úgynevezett „Vörös város” igazi fénypont legyen Marokkó! Minden évben számtalan látogató érkezik a világ minden tájáról, hogy meglátogassa ezt a legendás királyi várost, és megtapasztalja az óváros egyedi hangulatát, valamint Marrakech számos nagyszerű látnivalóját. Ez a metropolisz rengeteg tevékenységet kínál, és Az utazókat elárasztja minden fantasztikus benyomás. Az Atlasz-hegység a háttérben, a város úgy néz ki, mint egy valóra vált álom az Arab Éjszakákból. A Medinán, Marrakech óvárosában, és a híres Djemaa el Fna piactéren a kígyóbűvölőkkel és zsonglőrökkel sétálva testközelből megtapasztalhatja a marokkói kultúrát. Melyek a legjobb látnivalók Marrakechben, mik a bennfentes tippek, és hol találhat nagyszerű szállást.

Ebben az útikalauzban a marokkói Marrakesh legjobb látnivalóit mutatjuk be. Szintén remek képek, kirándulási ajánlások, belépőjegyekkel kapcsolatos információk és sok hasznos tipp található, amelyek garantáltan segítséget nyújtanak a tervezéshez.

Jó tudni!

Ha még mindig van egy nagyszerű Szállás Marrakechben keresünk, akkor mi megadjuk az elegánsat Riad Kniza gyönyörű bútorokkal és fantasztikus medencével.

Egy Marrakechben töltött nap elegendő néhány legnépszerűbb látnivaló felfedezéséhez. Ha azonban szeretné jobban megismerni ezt a várost, akkor meg kell tennie 2-4 Vegyük tervezni.

Marrakech tökéletes kiindulópont egy országjáráshoz. Útvonal a számára 2 hét Marokkóban a bérelt autóval itt találod!

Felejthetetlen kirándulások mint azután Merzouga a sivatagi táborba, Ait-Ben Haddouaz Atlasz-hegységbe vagy a Essaouira megtalálható a neten Get your Guide!

El Badi Palast

Marrákes 10 legjobb látnivalója közé tartozik a El Badi palota, közvetlenül a medinában. Ez az egykor csodálatos palota 1578 és 1593 között épült, Ahmed al-Mansur Saadi szultán uralkodása alatt. A neve valami olyasmit jelent, mint „a páratlan”, és valóban, ez a történelmi épület Marrákesben kötelező látnivaló. Amikor meglátogatod, átsétálsz az egyiken gyönyörű kertek, ahol ma lédús narancsfák nőnek az egykori vízgyűjtőkben. Az egykor pompás rezidencia márvány oszlopsorokkal, arany díszítéssel és 360 fényűzően berendezett szobával rendelkezett. Ez az épület csaknem száz évig létezett, és egy kis fantáziával el lehet képzelni, milyen egyedülállóan szép lehetett ez a palota. Ez is fantasztikus Kilátás az Atlasz-hegységre amit a falról élvezhet.

Belépődíj: Az El Badi Palace bejárata jelenleg 70 DH.

Djemaa el Fna

A hatalmas hagyományos piactér Djemaa el Fna Marrakech egyik legérdekesebb látnivalója, és érdemes egy kitérőt Kötelező minden marokkói utazáshoz. Ez a tér valójában olyan régi, mint maga a város, hiszen története a 11. századig nyúlik vissza. Rengeteg izgalmas és érdekes dolgot fedezhet fel itt városnézés közben. kígyóbűvölő, vízárusok, dobosok és táncosok, mesemondók és zsonglőrök teszik felejthetetlen élménnyé a Djemaa el Fna látogatását. Este nyílik az élelmiszerpiac is, ahol számtalan standon főznek és főznek marokkói specialitásokat. Tehát a Djemaa el Fna remek hely a helyi konyha kipróbálására.

Tipp: A nyüzsgésre a legjobban rácsodálkozhatunk valamelyik Tetőtéri kávézók ahonnan fantasztikus naplementét élvezhet egy finom mentatea mellett.

Koutoubia-Moschee

Az impozáns Koutoubia-Moschee az úgynevezett Vörös város egyik tereptárgya, és Marrákes egyik leghíresebb látnivalója. Ez a mecset a 12. században épült, és az Almohad-dinasztia uralkodása alatt készült el. Az épület különlegessége, hogy nagyrészt döngölt földből készült. A minaret, amely kerek, különösen lenyűgöző 77 méter magas tornyok messze a város felett. Sajnos nem muszlimokat nem engednek be, de a gyönyörű vörös mecset külső látványa is lenyűgöző. Körbevéve valami által Pálmafák és rózsakert Ez a szent épület abszolút vonzza a tekintetet, és a kert árnyékos helyei pihenésre és lazításra csábítanak.

Majorelle kert

A Majorelle kert azaz gyakran Majorelle Gardens néven ismert, egyedülállóan szép botanikus kert 1923-ban Jacques Majorelle keleti művész által létrehozott. 1980-ban a híres Yves Saint-Laurent tervező a már benőtt kertet, és a részletekre nagy odafigyeléssel felújította virágzó oázissá a város közepén. Manapság a Majorelle Gardens az egyik legnépszerűbb látnivaló Marrakech és egy népszerű fotóhely a városban. A Jardin Majorelle domináns színe a „Majorelle Blue” néven ismert intenzív kobaltkék, amely a kert fémjelévé vált. A világ minden tájáról származó egzotikus növényekkel, gyönyörű vízfelületekkel és kobaltkék homlokzatokkal rendelkező komplexum látogatása igazi fénypont minden marokkói nyaraló számára.

Tipp: A Jardin Majorelle-t reggel vagy röviddel zárás előtt érdemes meglátogatni. Ilyenkor valamivel kevesebb látogatóra lehet számítani.

Belépődíj: A Jardin Majorelle bejárata jelenleg 150 DH.

Medersa Ben Youssef

Meghal Medersa Ben Youssef egy korábbi Korán iskola, amely közvetlenül Marrakesh medinájában található. 1340-ben alapították. A belső terek nagy része azonban 1570-ből származik, amikor Abdallah al-Ghalib szadi szultán uralkodott. Az épület évszázadokon át, egészen 1960-ig oktatási intézményként működött. A gyönyörű udvaron egy nagy szökőkút található, a falakat pedig gyönyörűen díszítik színes mozaikok. A Korán iskola egész építészete egyedülálló, különösen a faragott cédrusoszlopok és a cserépdíszek ejtik ámulatba a látogatókat. Ennek az iskolának az egész légköre egyedülálló, egyszerűen érdemes megnézni, ezért Marrákes egyik legjobb látnivalója.

Tipp: Ha akarja, a Medersa Ben Youssef udvarában felírhatja a nevét arab kalligráfiával.

Belépődíj: Medersa Ben Youssef belépés jelenleg 50 DH.

Piacok Marrakeshben (piacok)

Meghal Medina Marrakech lüktető szíve, és ennek az óvárosnak a felfedezése a Vörös város egyik fénypontja. Érdemes megnézni a különféle piacokat, a piacokat Szűk utcák és üzletek labirintusa, amelyek szorosan egymás mellett sorakoznak. Ott kereskedés és alkudozás folyik. Fűszerek illata száll a levegőben, és gyönyörű marokkói kézműves termékek várják itt. A híres kézzel készített termékek különösen lenyűgözőek Marokkói lámpák. A piacokon sétálni gyönyörű és izgalmas egyszerre, minden sarkon felfedezhető valami új. A medinában számos más látnivalót, de galériákat és kiállításokat is felfedezhet. Egy bennfentes tipp a Maison de la Photographie, egy fényképészeti múzeum, amelyet érdemes megnézni. Az elmúlt napok fotókincsei láthatók.

Souks Marrakeshben

Fényképészet Háza

A Fényképészet Háza egy egyedülálló múzeum Marrakech történelmi városközpontjában, és határozottan bennfentes tipp a fotózás iránt érdeklődők számára. Lenyűgöző betekintést nyújt Marokkó fotótörténetébe azzal a céllal, hogy bemutassa az ország rendkívüli sokszínűségét. A 2009-ben alapított épületben található a lenyűgöző gyűjtemény több mint 6000 fényképből Az 1879-től 1960-ig tartó évekből. A kiállított tárgyak nagy része portrék, utcaképek vagy tájképek, amelyek hihetetlen módon mutatják be a marokkói mindennapi életet. Régi képeslapok, újságok és térképek is láthatók.

Belépődíj: A Maison de la Photographie belépődíja jelenleg 50 DH személyenként.

Bahia Palast

A Bahia Palast egy Kihagyhatatlan Marrakeschben, és ennek a látványosságnak a látogatását semmiképpen sem szabad kihagyni. 1866-ban épült, és az évek során folyamatosan bővítették. Lefordítva a neve „ragyogást” jelent, és valóban, ez a palota lélegzetelállítóan gyönyörű. Díszes udvaraival, kertjeivel, mozaikjaival, fafaragásaival és stukkóival a hagyományos marokkói építészet gyönyörű példájaként tartják számon. Hagyjon magának egy kis időt egy sétára a csodálatos palotakomplexumban. 8000 m-en2 meglátogatod lenyűgöző szobák és festői udvarok, színes márványlapokkal és lenyűgöző mozaikokkal díszítve. A Bahia palota Marrákes egyik legszebb palotája, és egyedülálló környezete szolgált Néhány hollywoodi film helyszíne.

Belépődíj: A Bahia Palace bejárata jelenleg 70 DH.

Saadi sírok

Meghal Saadi sírok Marrákes legérdekesebb látnivalói közé tartoznak. A városközponttal együtt állnak a Az UNESCO világörökségi helyszíneinek listája, és ezért egyike azoknak a látnivalóknak, amelyeket látnia kellett volna egy utazás során. A Saadi-dinasztiából származnak, és nekropoliszként szolgáltak 1557 és 1664 között. A sírokat azonban csak 1917-ben fedezték fel. Hét szultán és 62 családtagja van itt végső nyughelye. A túra két fő szakaszon vezet keresztül, beleértve a nagy mauzóleumot a „Tizenkét oszlop termével” és a kis mauzóleumot, ahol a kidolgozott stukkómunkák és az értékes mozaikok láthatók.

Belépődíj: A Saadian Tombs belépője jelenleg 70 DH személyenként.

Agnaou

A fejezet Agnaoumás néven „Fekete Kapu” vagy „Feketék kapuja” egy gyönyörű történelmi városkapu Marrakeshben. Az óvárost, Marrakech Medináját egy döngölt földből készült régi városfal veszi körül, és több nagy kapu vezet be a városközpontba. A 19 kapu közül az egyik leglátványosabb a Bab Agnaou, amely az óváros délnyugati részén található. Ez a gyönyörű látnivaló az Almohad-dinasztia idején épült, 1185 és 1190 között, Yacoub el-Mansour alatt, és még mindig a határa Medina és az egykori kormányzati negyed között.

Tipp: Vannak más látnivalók is a közelben, többek között: Saadi síroka Medina katakombái.

A titkos kert

A A titkos kert a béke igazi oázisa és egy bennfentes tipp Marrakechben. Ez a botanikus kert a nyüzsgő főváros kellős közepén található, és az úgynevezett „titkoskert” számtalan gyönyörű fotózási lehetőséget kínál egy túra során. A Le Jardin Secret is kinyitható több mint 400 éves történelem visszanéz. Az egykor a Saadi-dinasztia korából származó palota a 19. században épült újjá, és a kiterjedt felújításnak és a szeretetteljes kerttervezésnek köszönhetően most teljes pompájában tapasztalható. A túra során meg fog lepődni a számtalan egzotikus növényen, valamint gyönyörű szökőkutak, vízi utak és egy szép kávézó várja Önt, hogy elidőzhessen.

Belépődíj: A Le Jardin Secret Gardenbe való belépés jelenleg személyenként 80 DH-ba kerül.

Place des Ferblantiers

A Place des Ferblantiers, az úgynevezett Lámpakészítők tere, egy bennfentes tipp Marrakech legjobb látnivalói között. Medina déli részén található, és könnyen megközelíthető városnézéssel. Csodálatos hangulat uralkodik itt, és számos üzlet van, amelyek közül sok a hagyományos marokkói lámpák, meghívja Önt vásárolni. Ezt a szép pálmafákkal szegélyezett teret kis műhelyek veszik körül, ahol tipikus marokkói lámpákat készítenek. De néhány fűszerkereskedő is megtelepedett itt, és hangulatos kávézók, mint ez a hangulatos Mazel kávézó élvezni és elidőzni invitál.

Yves Saint Laurent Múzeum

Ez az egyik legjobb múzeum Marrakechben Yves Saint Laurent Múzeum. Az óvároson kívül található, nem messze a híres Majorelle Gardens-től. Ez a látványosság nagyszerű ajánlás mindenkinek, aki érdeklődik a design és a divat iránt. Csak 2017-ben nyitották meg, a híres divattervező munkáinak szentelték Yves Saint Laurent, aki egész életében különleges kapcsolatot ápolt Marokkóval. A múzeum rendkívüli építészete önmagában is kiemeli, és érdemes meglátogatni! Benne egy érdekes ruha-, kiegészítő- és vázlatgyűjtemény is található.

Tipp: Kombinált jeggyel spórolhatsz. Ez magában foglalja a belépés az Yves Saint Laurent Múzeumba, a Jardin Majorelle-be és a Pierre Bergé Múzeumba.

Menara kertek

Meghal Menara kertekgyakran Jardin Menara néven ismert hatalmas zöld terület számtalan olajfával, a nagy akvárium és egy szép pavilon. Ez a látványosság körülbelül 5 kilométerre található Medinától, és a legjobban taxival érhető el. Ahogy sétál a nagy komplexumon és a nagy medence körül, gyönyörű kilátás nyílik az Atlasz-hegységre. Itt az emberek többsége helyi, így kicsit csendesebb, mint a belvárosban. A Menara kerteket a 12. században hozták létre az Almohad-dinasztia uralkodása alatt. Ami ma különösen jellemző, az a kertet körülvevő nagy olajfaliget, amely több ezer olajfát foglal magában.

Belépődíj: A Menara Gardens ingyenesen látogatható. A pavilon látogatásáért 70 DH belépőt kell fizetni.

Marrakech: Kirándulások, városnéző túrák és jegyek

Nemcsak Marrakesh-t érdemes megnézni, hanem a környékbeli kirándulások és tevékenységek számos lehetősége is zseniális. Itt vannak a legjobb látnivalók és legnépszerűbb túrák összefoglalva egy pillantással.

Nagyon népszerűek az agyagvárosba tett kirándulások Ait-Ben Haddou az ország déli részén, túrák a gyönyörű Ozoud vízesések vagy utána Essaouira az Atlanti-óceán partján.

Bárki, aki szeretne egyet Wüstensafari tevelovaglással vagy Quadtouren Ha tenni akarsz valamit, kirándulhatsz ide Merzouga könyv. Ezek a túrák azonban többnyire 3 napos utak.

A Get your Guide nagyszerű kirándulásokat és felejthetetlen élményeket fog találni. Városlátogatások és étkezési túrák, valamint olcsó belépőjegyek is elérhetők.

A legjobb szállások Marrakech-ben

Marrakechben találsz egyet fantasztikus szálláslehetőségek széles választéka. Az olcsó hátizsákos szállótól a medencés szállodáig és a tetőterasszal rendelkező romantikus riádig minden elérhető. Ha egy ajánlott szállást keres Marrakechben, akkor ezeket a tippeket adhatjuk…Érdemes megnézni!

  • Riad mit Pool: Ott elegáns Riad Kniza kiváló helyen van a medinában. Gyönyörű itt a berendezés és a medence!
  • Riad tetőterasszal: A Dar Andamaure egy szép, olcsó szállás közvetlenül az óvárosban. A vendégek szeretik a finom reggelit és a hangulatos tetőteraszt.
  • Hátizsákos turistaszálló: A Tetőtéri szálló a hátizsákos turisták címe. Itt le lesz nyűgözve a hangulatos légkör, a tisztaság és a megfizethető ár!
  • Boutique-Hotel mit Pool: A 2Ciels Boutique Hotel egy igazán elegáns, 4 csillagos szálloda nagyszerű étteremmel és csodálatos medencével.

Itt találja a legjobb szállást:

Booking.com