A rossz idő valóban tönkreteheti a nyaralását. Akkor semmi sem lesz a gyönyörű tengerparti napokból vagy egy pihentető hegyi kirándulásból. Nincs biztosítás? Valóban van!

A drágán lefoglalt nyaralás szó szerint elmarad, mert minden nap esik? Jó lenne, ha legalább a pénzét visszakapná az elveszett napokért. ” hamburgi start-up A „ Weather Hero pontosan ezt a problémát vállalja magára, és biztosít biztosítást a nyaralás alatti eső ellen.

Bár a társaság az időjárást sem tudja befolyásolni, minden esős nap után automatikusan fizet bizonyos összeget a biztosítottnak.

Hogyan működik az esőbiztosítás?

A Start-Up kiszámolja a biztosított nyaralóhelyén az egyedi esőkockázatot, majd kiszámolja a díjat, ha bizonyos mennyiségű eső esik az utazási célpontra, a pénz automatikusan kifizetésre kerül.

Normál úticélok esetén egy nap esősnek számít, ha délelőtt 10 és 18 óra között 30 percnyi enyhe esőnek megfelelő mennyiségű csapadék esik – írja az „ fvw . Ebben az esetben a biztosítottak esős naponként legfeljebb 100 eurót kapnak kártérítést. Maga a biztosítás napi 3 euróba kerül.

A biztosítást kifejezetten esős úti célokra is meg lehet kötni, de csak önrész mellett kínálják. Ekkor például nem az első esős napon fizetik ki a pénzt, hanem csak a második esős napon.

„Mindig is szerettünk volna esőbiztosítást kötni a nyaraláshoz” – magyarázza Nikolaus Haufler ügyvezető igazgató a biztosítás bevezetését. A „Wetterheld” eddig főként az aszály elleni biztosításra korlátozódott – a cég ügyfelei főként gazdálkodók voltak.

Az „Weather Hero” együttműködést tervez utazási irodákkal

Az egyéni utazóknak szóló biztosítási ajánlat mellett a Wetterheld a szolgáltatókkal való együttműködést is tervezi. A start-up a honlapján azt írja, hogy az első partner a lipcsei LMX Touristik és a berlini Hotelsicherer – a többiek következnek.

Rendezvénycégek is potenciális vásárlók, és a kompenzációs összegeket ezután ennek megfelelően lehetne módosítani – magyarázta a Wetterheld az fvw-nek. Az induló vállalkozás a hagyományos francia Wakam biztosítóval működik együtt .