Olaszország a motorosok egyik legnépszerűbb úti célja Európában. A Dolomitoktól a tengerig az ország nemcsak dolce vita-t kínál, hanem változatos és lenyűgöző tájakat is, amelyek számos útvonalon felfedezhetők északról délre.

A „Gardesana Occidentale” a Garda-tó körül vezet, és folyamatos panorámát biztosít Olaszország legnagyobb és legszebb tavára egy motoros túrán. Nemcsak a hosszú folyóparti út kötelező, hanem az alpesi hátországba vezető utakon is fel kell vezetni. A sok lehetséges útvonal egyike a Passo di Croce Domini 1892 méteres magasságban található hegyi hágón vezet, amely keskeny, kanyargós ösvényekkel igazán szórakoztató, és lenyűgöző kilátást nyújt a hegyi tájra. A Garda-tó és az Etsch között húzódó, 30 kilométeres Monte Baldo hegyvonulat a tó közelében található, és egy motoros túrán csudálkozik meg Európában egyedülálló növényvilágában.

Az olasz dél-tiroli Dolomitok igazi álma a motorosoknak és a hegyi tájak szerelmeseinek. Egy motoros túra a Dolomitokban olyan fenséges hegyeken vezet keresztül, amelyeken alig lehet megállni, hogy elcsodálkozzon. Az útvonal mentén kanyargós hágók kötnek össze olyan festői városokat, mint Klausen és Brixen, amelyek megérnek egy megállót.

A legtöbb ember a Brennert a forgalmi dugókra asszociálja, és a lehető leggyorsabban szeretnének átjutni rajta, de a motorosok számára a Brenner régió nagyszerű túrákat is kínál, amelyek folyamatosan vezetnek le a völgyben számos hágón keresztül, és olyan látnivalókkal rendelkeznek, mint például Trento gyönyörű városa.

Azok, akik délebbre hajtanak, megtapasztalhatják a hegyek és a Földközi-tenger határát egy motoros túrán a liguriai határgerincen. Lenyűgöző sziklaképződmények több mint 2000 méteres tengerszint feletti magasságban, kristálytiszta levegőben teszik a Ligurián át vezető túrát egyedülálló élménnyé a kalandorok és a természet szerelmesei számára.

Ha nem csak a természetet, hanem a kultúrát is szeretné megtapasztalni, egy motoros túrán megteheti Toszkánán keresztül. Mediterrán hangulat, lenyűgöző márványbányák és a turisták tömegétől távol eső idilli helyek szegélyezik az Apuan-Alpokon keresztül vezető utat a part közelében, és lehetővé teszik a kitérőket olyan kulturális látnivalókhoz, mint Pisa és Firenze.

A hegyektől a tengerig: A 90 kilométer hosszú Amalfitana közvetlenül a tenger mentén fut Nápoly közelében. Itt sima kanyarokban haladsz strandtól strandig. Szardíniára is érdemes átkelni, hiszen a Földközi-tenger szigete a motorosok paradicsoma is. A terület kanyargós hágókon és csodálatos tengerparti utakon fedezhető fel.

A hegyek és a tenger mellett Olaszország buja növényzettel is lenyűgöz a Toszkána melletti Umbria régióban. A kanyargós utak Olaszország zöld szívében vezetnek át középkori városok mellett egy csendes, turisták által alig látogatott régió közepén.

Mindegy, hogy az országot északról délre átszelő hegyekben, tavak mellett vagy közvetlenül a tenger mellett, kalandvágyó vagy kulturálisan orientált – Olaszország ideális úti cél a változatos motorosok számára, amelyek mind a főbb, mind a élvezheti a holtszezonban. Nem számít, melyik régiót választja, minden útvonalon hívogató helyek várnak a következő kanyarban, hogy megálljanak egy felejthetetlen motoros kirándulás során!

Fotó: © Stockr – Fotolia.com

Motorral Olaszországon keresztül